Omslagsbild: Fräls oss ifrån kärleken

Översättare: Nenne Runsten
Utgivningsdatum: 2014-11-20
ISBN: 978-91-1-306770-4

Fräls oss ifrån kärleken

Fräls oss ifrån kärleken (1973) är Suzanne Brøggers svidande uppgörelse med föreställningen om man-kvinna-samhälle. Genom intervjuer, debattinlägg och essäer angriper hon kärnfamiljen och slåss för privatlivets slutgiltiga avskaffande. Vägen dit går via frispråkigheten, vilken snabbt gjorde henne till myt och ikon - och en av Nordens mest älskade författare.
Mer om författaren
199 kr Bok - Häftad
Utgiven: november 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2014

Suzanne Brøgger, född 1944, är en av Danmarks främsta författare och medlem av Danska Akademien. Hon är känd för sina romaner om kärleken, erotiken och det moderna samlivets problem. Brøgger har också gjort sig ett namn som knivskarp, och inte sällan provocerande, samtidskommentator, vilket hon gav ytterligare bevis på med sin senaste bok Norsk omelett (2018). 

Brøgger nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris år 2000 för essäsamlingen Sejd (2002) som utgörs av ett antal reflektioner över 1900-talet. Tidigare har hon nominerats för Transparence (1994).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.