Omslagsbild: Förstfödd

Utgivningsdatum: 2015-10-13
Recensionsdatum: 2015-11-02
ISBN: 978-91-1-306810-7

Förstfödd

Tjugofemårige juridikstudenten Jonas jobbar svart på byggen för att kunna försörja sin sjuka mamma. En dag råkar han ut för en svår olycka men överlever mirakulöst. Hans tillvaro vänds upp och ner och han måste försöka förstå vem han är och vad som händer med honom. Snart inser Jonas att han är jagad och han tvingas ut på en flykt som tar honom in bland Stockholms skuggsidor.

I en annan del av staden är den tidigare polisen Viveca Eldh på jakt efter en person som bränner ut ensamma uteliggare med högspänning. När hon får i uppdrag att utreda ett otäckt ritualmord väcks händelser ur hennes förflutna till liv.

Förstfödd är en tät och actionfylld spänningsroman i ett välbekant Stockholm, som också rymmer sprickor av övernaturliga inslag som kan få oss att se på vår samtid med andra ögon. Stockholm blir sig aldrig mer likt.

Mer om författaren
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2015
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Filip Alexanderson
Utgiven: juni 2016
"... han skriver så medryckande att jag ändå fortsätter läsa ..." /Lotta Olsson
www.dn.se
"Det är nog lika bra du lägger hans namn på minnet direkt, så att du känner igen det när tv-serien kommer. Filip Alexandersons debut "Förstfödd" är ett slags Harry Potter för vuxna."
www.sydsvenskan.se
"Stabil skräckroman i samtidsram" /Norra Skåne "Alexanderson har skapat en fantasifull historia befolkad av färgstarka karaktärer och hemliga organisationer. /.../Miljöskildringen är bra och det märks att Alexandersson lagt sig vinn om att med miljöskildringarna skapa en realistisk och detaljrik "scenografi" som kan få läsaren att känna igen sig i ett samtida Sverige."Clemens Altgård
"Filip Alexandersons första roman är en thrillerliknande högdramatisk bok med många övernaturliga inslag." DAST Magazine

NYHETER

Första bilderna på Izabella Scorupco från inspelningen av Hidden – Förstfödd

Serien som baseras på Filip Alexandersons thrillersuccé har premiär under året.

Foto: Jonath Matthew

Thrillersuccén Förstfödd blir tv-serie

Filip Alexandersons bok står som förlaga till Viaplays nya storsatsning med Izabella Scorupco i en av huvudrollerna.

Foto: Viaplay

Hemliga sällskap, konspirationer och oförsonlig hämnd

Möt Filip Alexanderson, skådespelaren och thrillerförfattaren som skriver mellan föreställningarna.

Foto: Viktor Fremling
Se fler nyheter

Filip Alexanderson, född 1975, är skådespelare och regissör. År 2015 debuterade han som författare med urban fantasy-thrillern Förstfödd, följd av Elddöpt 2017. I böckerna upptäcker Jonas den Dolda världen – en okänd sida av Stockholm, där det mäktiga Samfundet styr. Debutromanen har filmatiserats i tv-serien Hidden – Förstfödd, med Izabella Scorupco, August Wittgenstein och Filip själv i rollerna. I ljudserien Hidden – Irrbloss (Tiden, 2019) möter vi den Dolda världen i 70-talets Stockholm.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.