Omslagsbild: Tannie Marias recept på kärlek och mord

Översättare: Mia Gahne
Utgivningsdatum: 2016-04-20
Recensionsdatum: 2016-05-09
ISBN: 978-91-1-306811-4

Tannie Marias recept på kärlek och mord

Möt Tannie Maria, en medelålders sydafrikansk änka bosatt i Klein Karoo i det inre av Kapprovinsen. När centralredaktionen lägger ner Tannie Marias matspalt för att blidka tidningens finansiärer får hon frågan om hon i stället kan tänka sig att bli the Gazettes samlevnadsexpert. Tannie Maria tackar ja till uppdraget under stor tvekan men upptäcker snart att hon har en viss fallenhet för att lyssna till människors problem och att hon kan komma med goda råd, som hon kryddar med lämpliga matförslag.

Snart strömmar läsarbreven in från hela Sydafrika, men det är särskilt en brevskriverska som upptar hennes tankar, en kvinna som misshandlas av sin man men som inte förmår bryta upp från sitt äktenskap. Kvinnans situation väcker minnen ur Tannie Marias eget våldsamma förflutna och när kvinnan mördas förmår Maria inte förhålla sig passiv längre utan beslutar sig för att själv spåra upp mördaren med sin matlagninskonst som vapen.

Sally Andrew begår härmed sin debut med första delen i en välsmakande deckarserie som utspelar i de inre bergstrakterna av Sydafrika. En blandning av Damernas detektivbyrå och ispettore Montalbano, med lika delar humor, kärlek, matrecept och en mordgåta.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2016
"Gillade du Damernas detektivbyrå kommer du gilla denna mysdeckare med genomkloka och matglada sydafrikanskan Tannie Maria van Harten som på sitt milda och nyfikna vis blir indragen i en mordhistoria utan att hon egentligen vill." /Aftonbladet
"Det här är charmigt – på ett bra sätt, inte det överjästa – roligt och hjärtevärmande. Bonus: recept på Marias läckerheter i slutet."
www.sydsvenskan.se
"Den som gillar Alexander McCall Smith ska absolut läsa Tannie Marias recept på kärlek och mord. De innehåller samma slags humor, lika goa personer och brott." /Värmlands Folkblad
"Boken som hade mig vid första raden" /Blekinge Läns Tidning "Oj, så mycket jag tycker om Sally Andrews bok med titeln som är något svår att komma ihåg, "Tannie Marias recept på kärlek och mord". /.../ Boken har absolut en allvarlig udd, men den är mycket behaglig och underhållande att läsa."Annelie Henrysson

Sally Andrew, född 1967, bor i ett lertegelhus i ett naturreservat i världens fossilrikaste område, Klein Karoo i Sydafrika, med sin livskamrat konstnären Bowen Boshier och en jättestor älgantilop och en hemlighetsfull leopard. Med jämna mellanrum ger sig paret iväg på vandringar inne i det stora vildmarksområdet men tillbringar också tid vid havet i en förort till Kapstaden.

Andrew har tidigare arbetat med vuxenutbildning och har en mastersutbildning i psykologi med inriktning på våld mot kvinnor. Hon har även varit aktiv inom en rad ideella organisationer, bl.a. mot apartheid och för miljöskydd. Under en tid drev hon också ett konstgalleri innan hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på skrivandet. Tannie Marias recept på kärlek och mord är hennes litterära debut och nu kommer uppföljaren, Tannie Marias stora utmaning.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.