Omslagsbild: Om du vill

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2016-03-09
Recensionsdatum: 2016-03-29
ISBN: 978-91-1-306855-8

Om du vill

Roar, 48 år, är ute på sin första joggingrunda i skogen när han springer vilse. Där möter han en annan löpare, en kvinna, som också försöker hitta ut ur skogen. De är helt avskurna omvärlden, det finns ingen mobiltäckning. Snart kommer kvällsmörkret och kylan och de tvingas söka skydd. På ett trevande sätt börjar de att dela med sig av sina livsöden. Roar som hela livet levt i ensamhet finner sig plötsligt fascinerad av kvinnans berättelse och hur den letar sig in i honom. Eller är det bara inbillning? Talar de som två moderna människor egentligen bara förbi varandra? Kanske är inget som det är. Fast det beror förstås på, om det är.

Med sin nya prisbelönade roman har Helle Helle ytterligare etablerat sig som den just nu mest hyllade danska romanförfattaren. Om du vill har nominerats till Nordiska Rådets Pris 2015.

Mer om författaren
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2016
Helle Helle intervjuas i Kulturnyheterna
www.svtplay.se
"Romankonst av hög klass" "Det är närmast en magisk läsning, just för att Helle Helle förmår hitta de där vardagliga händelserna som vi alla har varit med om och som man knappt såg när de skedde, men som i minnets spegelsal får sin avgörande betydelse. /.../Oansenliga människor, oansenliga liv – men beskrivna med en närhet och lyhördhet som hypnotiserar läsaren och ger det mänskliga en kärleksfull värdighet.Det är romankonst, det."Stefan Eklund
www.blt.se
"Existentiell vardagsmagi med ett detaljrikt och förtätat språk." /Borås Tidning
"Utsökt kortroman från vårt grannland"
www.kuriren.nu

Helle Helle är född 1965 och uppvuxen i Rødby. Hon debuterade 1993 med Exempel på liv och har sedan dess gett ut en rad böcker, bland annat Rödby-Puttgarten, Ned till hundarna och Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man. Hon nominerades till Nordiska Rådets Litteraturpris 2009 och mottog samma år PO Enquist-priset. Hon tilldelades de danska bokhandlarnas stora pris, Det gyldene Laurbaer, 2012 för sin senaste roman Detta borde skrivas i presens. Norstedts gav ut Om du vill 2016, som nominerades till Nordiska Rådets Litteraturpris.

Priser och utmärkelser:
Nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris 2009
PO Enquist-priset 2009
Det gyldene Laurbaer (de danska bokhandlarnas stora pris) 2012 för Detta borde skrivas i presens
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2015 för Hvis det er
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2019 för de

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.