Omslagsbild: Manolitas tre bröllop

Översättare: Yvonne Blank
Översättare: Marika Gedin
Utgivningsdatum: 2016-10-13
Recensionsdatum: 2016-10-31
ISBN: 978-91-1-306885-5

Manolitas tre bröllop

I ett Madrid präglat av nöd, fattigdom och politiskt förtryck försöker artonåriga Manolita Perales García ta hand om sina fyra yngre syskon när hennes far och styvmor kastas i fängelse och hennes storebror Antonio går under jorden. Efter Francos maktövertagande tvingas Antonio leda sin underjordiska motståndscell från gömstället i omklädningsrummet på en flamencoklubb. Motvilligt går Manolita med på att besöka en politisk fånge i det ökända Porlierfängelset, för att på så sätt hjälpa sin bror med spridning av den politiska propagandan. Snart upptäcker hon att hon hyser starka känslor för fången, och att de är besvarade, men Manolitas tillvaro ställs återigen på sin spets när det visar sig att en av Antonios partikamrater är angivare. Frågan är bara vem?

Verkliga händelser och personer blandas med fiktiva när Almudena Grandes med inlevelse skildrar livet i efterkrigstidens Madrid i sin nya, brett anlagda roman. Manolitas tre bröllop vitt nar om misär och hopplöshet men också om sammanhållning, uppfinningsrikedom och ett stort mått av civilkurage hos madridborna.
 

Mer om författaren
215 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2016

SENASTE RECENSIONERNA

”å tag och läs, för det här är en berättelse som inte är svår att lägga ifrån sig - den går inte att lägga ifrån sig, av det enkla skälet att den fortsätter att leva i det minne som är all försonings livsluft.”
Aftonbladet
"[...] en effektiv påminnelse om människans storhet under usla villkor [...]
SR Kulturnytt
"Storslagen roman om en sönderbombad historia"
Sydsvenskan
"Det är ingen idé att dra på det: det här är en mästerlig roman och en fantastisk läsupplevelse. Grandes bjuder på en episk och medryckande hyllning till litteraturen, kärleken och glädjen som drivkrafter för kamp och motstånd." /Västerbottens-Kuriren

NYHETER

Almudena Grandes gästar Sverige i veckan

Almudena Grandes, född 1960 i Madrid, är en av Spaniens största författare. Hon beskriver sig själv som ”republikan, vänsterradikal som älskar sin make (poeten Luis García Montero) och sina tre barn och katten”.

Itziar Guzmán-Tusquets Editores

Almudena Grandes och Ngũgĩ wa Thiong'o gästar Stockholm Literature

2016 gästas festivalen av följande internationella gäster: Almudena Grandes (Spanien), Ngũgĩ wa Thiong'o (Kenya/USA), Samanta Schweblin (Argentina/Tyskland), Saša Stanišić (Bosnien/Tyskland), Dorit Rabinyan (Israel), Don DeLillo (USA), Jamaica Kincaid (Antigua/USA), Hiromi Itō (Japan/USA), Monika Fagerholm (Finland), Sjón (Island), Hélène Cixous (Algeriet/Frankrike) och Adel Abdessemed (Algeriet/Storbritannien).

Se fler nyheter

Almudena Grandes (född i Madrid 1960) fick sitt genombrott med den erotiskt frispråkiga romanen Lulú, såväl internationellt som på hemmaplan i Spanien där den belönades med ett flertal priser. Idag har Almudena Grandes några novellsamlingar och tiotalet romaner bakom sig och hon räknas som en av Spaniens främsta författare och är en viktig röst i den spanska samhällsdebatten.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.