Omslagsbild: 30 tofflor

Översättare: Bodil Andersson
Fotograf: Ragnar Hartvig
Utgivningsdatum: 2015-09-14
Recensionsdatum: 2015-09-30
ISBN: 978-91-1-306896-1

30 tofflor

I den här boken återser vi de norska Arne & Carlos som på nytt tar oss in i deras stickvärld. Den här gången stickar vi tofflor, ett populärt och roligt ämne som går att variera i det oändliga. 

Med grund i ett enda grundmönster lär du dig tre toffelmodeller: med högt skaft, med krage och träskomodell. Utifrån dessa modeller presenterar de sedan 30 olika tofflor att sticka på egen hand. Tofflorna är ofta inspirerade av traditionella norska och nordiska mönster, men Arne & Carlos stickar även moderna och fantasifulla tofflor för hela familjen och bekantskapskretsen. Vad sägs till exempel om mockasininspirerade tofflor med fransar, hästtofflor med svans och man, blommiga tofflor i flera varianter och jultofflor? Med hjälp av grundmönstret kan man naturligtvis också skapa egna kreationer.

Det är bra om du har stickat förut, några mönster är lite mer krävande och då är det bra att ha lite stickvana. Låt fantasin flöda och stig in i Arne & Carlos fötrollade stickvärld!
Mer om författaren
Photo

Arne & Carlos är två modeskapare som drivit sitt eget märke sedan 2002. Snart upptäckte de att det de själva tyckte mest om, och som de också fick bäst respons på från inköparna, var de stickade plaggen.

I dag jobbar Arne & Carlos endast med stickat. De använder traditionellt nordiska mönster, både praktiskt och som inspiration. De är båda extra svaga för julen - då är deras skaparglädje och kreativitet på topp!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.