Omslagsbild: Min katt Jugoslavien

Översättare: Camilla Frostell
Utgivningsdatum: 2016-10-06
Recensionsdatum: 2016-10-24
ISBN: 978-91-1-306927-2

Min katt Jugoslavien

I det forna Jugoslavien rasar kriget. I utkanten av en finsk småstad gör Emine vad hon måste för att hålla samman spillrorna av sin familj. Vem skulle annars göra det?

Min katt Jugoslavien är en av de senaste årens mest uppmärksammade finska romanerna med tydliga blinkningar till Bulgakov och García Márquez.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Romanen är gripande och sorglig, ibland skakande, samtidigt som den på något underligt vis är underhållande, nästan lättsam. Framförallt känns den äkta, sann."
GP
"Statovcis debut har allt: Katter, klokskap och bländande språk" "Det är en strålande debut av en tjugofyraåring, vad månde det bli härnäst?"
SR Kulturnytt

Pajtim Statovci föddes 1990 i Kosovo av albanska föräldrar. Hans familj flydde kriget och flyttade till Finland när han var två år gammal.

Statovci är doktorand vid universitetet i Helsingfors, och hans första roman, Min katt Jugoslavien (2016), tilldelades Helsingin Sanomats litteraturpris för bästa debut. Tiranas hjärta (2018) nominerades till amerikanska National Book Award, och Kungens land tilldelades Finlandiapriset när den utkom i Finland 2020 och är nominerad till Nordiska rådets litteraurpris 2021.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.