Omslagsbild: Stå fast

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2015-10-01
Recensionsdatum: 2015-10-21
ISBN: 978-91-1-306937-1

Stå fast

Vägra vår tids utvecklingstvång

I vår tid upplever många att allt går snabbare och snabbare. Livets hastighet accelererar. Vi ska hela tiden förhålla oss till exempelvis ny teknologi och skiftande trender inom mat, mode och mirakelkurer. Allt är under permanent förändring och det ligger nära till hands att tolka samtidens epidemier av depression och utbrändhet som individens reaktion på den konstanta accelerationen. Känns det bekant?

I Stå fast gör psykologiprofessorn Svend Brinkmann upp med utvecklingssamhället och hela självhjälps- och coachfenomenet på ett underhållande och lättsamt sätt.

Han menar att vi behöver lära oss att ha rötter istället för fötter, att stå fast istället för att ständigt vara i rörelse. Bara så kan vi bli människor med integritet, sinnesro och karaktär. I sitt korståg mot självhjälpsgenren har han valt att bygga upp sin bok just som en självhjälpsbok med ett konkret sjustegsprogram. Dessa är:


1. Sluta känna efter i dig själv.

2. Fokusera på det negativa i ditt liv.

3. Ta på dig nej-hatten.

4. Håll tillbaka dina känslor.

5. Avskeda din coach.

6. Läs en roman - inte en självhjälpsbok eller biografi.

7. Dröj vid det förflutna.
 

 

Mer om författaren
225 kr Bok - Flexband
Utgiven: oktober 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Per Juhlin
Utgiven: februari 2019
"Sluta ändra på dig"
www.duochjobbet.se
"Det finns något lättande och klokt över resonemanget." /Chef
"Gamla tänkare hjälper dig bromsa när livet skenar" "– Det är en gåta att välfungerande samhällen som Sverige och Danmark har så hög förekomst av människor som känner stress, blir utbrända, är deprimerade och har ångest. Utvecklingstvånget är inte psykiskt bärkraftigt, det finns en gräns för hur mycket vi klarar av."
www.sydsvenskan.se
"Alltså finns det inte så mycket annat att göra än att ta Svend i handen och skrida in i detta 2016."
www.hd.se

Svend Brinkmann är professor i allmän psykologi och kvalitativa metoder vid Aalborg universitet i Danmark. Han är 39 år gammal och har tidigare givit ut ett flertal akademiska böcker. Stå fast är hans första populärvetenskapliga bok, som blivit en bästsäljare som fått stor uppmärksamhet i Danmark och Norge. Han gästade bland annat Skavlan i februari 2015.

Hösten 2015 tilldelades Svend Brinkmann DR:s prestigefulla pris, Rosenkjærprisen. Priset om 50 000 kronor utdelas årligen till en kulturperson eller vetenskapsman som har förmått förmedla ett svårtillgängligt vetenskapligt ämne.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.