Omslagsbild: Hennes nya namn

Översättare: Johanna Hedenberg
Recensionsdatum: 2016-10-10
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-306975-3

Hennes nya namn

Bok 2 Ungdomsår

"Att äntligen få läsa en roman som uppgraderar väninnerelationen och ger den dess rättmätiga plats är därför otroligt upplyftande."
Dagens Nyheter

Del två i Elena Ferrantes romansvit om de båda barndomsvännerna Lila och Elena tar vid där den första delen slutade. Lilas äktenskap med charkuterihandlaren Stefano Carracci visar sig redan på bröllopsnatten katastrofalt och Lila försöker att med alla medel ta sig ur det. När hon av hälsoskäl skickas till ön Ischia för en sommarvistelse övertalar hon Elena att följa med som betald sällskapsdam, men vistelsen får oanade följde för dem båda och inverkar drastiskt på deras framtida liv.

Den minutiöst skildrade vänskapen mellan Elena och Lila pendlar mellan sårande nonchalans och djupaste samhörighet. I Hennes nya namn få den sin fortsättning när de båda flickorna mognar till unga kvinnor och tvingas betala ett smärtsamt pris för det, var och en på sitt vis.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är inte varje dag man plöjer 500 sidor i en enda stjärtömmande sittning. [...] Men när jag äntligen lägger vantarna på Hennes nya namn finns det inga alternativ. Bort med datorn, av med mobilen!" /Jenny Lindh, M-magasin
"- Jag formaktligen älskar de här böckerna och man behöver läsa alla för att riktigt få en känsla för storheten." Anneli Dufva
SR Kulturnytt
"En mäktig ström av sorg, raseri och smärta" [...] I den andra delen av Elena Ferrantes Neapelsvit finns plötsligt en psykologisk rondör runt personerna, språket är mättat och varje scen fyller ut sin potential. Åsa Beckman tappar nästan andan av en rik och smärtsam roman.
DN
"Elena Ferrantes romanprojekt fascinerar mig!" Therese Eriksson
UNT

NYHETER

Lundströms bokcirkel läser Elena Ferrante

Läs de tre första böckerna i Neapelkvartetten tillsammans med Marie Lundström, Helena von Zweibergk och Henrik Hjelt. 

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Elena Ferrante A-Ö

I mellandagarna kommer äntligen Den som stannar, den som går - del tre i Neapelkvartetten - på svenska. I väntan på den nya boken kan du dyka ner i Ferrantes värld i vårt A-Ö.

Foto: Illustration: Agnes Florin
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2017
176 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2016
176 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Odile Nunes
Utgiven: september 2016

Den italienska författaren Elena Ferrante (född i Neapel) debuterade 1992 med kortromanen L'amore molesto [Kvävande kärlek]. Men det är med romansviten i fyra delar om barndomsvännerna Elena och Lila, som Elena Ferrante nått internationell ryktbarhet och kommit att bli Italiens mest kända okända författare. Elena Ferrante är nämligen en pseudonym. Böckerna om Elena och Lila ges ut i närmare trettio länder. TV-serien baserad på romanerna planeras som bäst.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.