Omslagsbild: Grilla vego

Fotograf: Rickard Rönnerstam
Utgivningsdatum: 2016-03-16
Recensionsdatum: 2016-04-06
ISBN: 978-91-1-307103-9

Grilla vego

Grilla utan kött - går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt gräddfil? Varför inte testa en grillad sallad med mango och getost, eller bjuda in till pizzakväll med en underbar tomatsås gjord på grillen?

Kocken Paul Svensson, den vegetariska matens förespråkare, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.

I boken Grilla Vego får vi lära oss hur enkelt, smakrikt och mättande det blir med helvegetarisk grillning.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

NYHETER

Fredagsreceptet: Paul Svensson bjuder på vegetarisk grillning

”Allt blir gott grillat. Så enkelt är det”. Vi bjuder på två recept ur boken Grilla vego.

Foto: Rickard Rönnerstam
Se fler nyheter

Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Han har även utmärkt sig med en femteplats i 2003 års kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, där de bästa kockarna i världen utses. Han är också en välkänd tv-kock och föreläser om mat, gastronomi och om mat för alla sinnen och är aktuell som matkreatör för restaurangen på Fotografiska.

Paul Svensson belönades av Måltidsakademien 2010 för sin bok Paul grillar, i kategorin "Speciallitteratur – metod" med motiveringen:

"Vill man få extrafräs på sitt grillande är detta rätta hjälpmedlet. I en genre man trodde var slocknad eldar Paul Svensson på med fantasifullt osande recept som får en att längta efter sommaren."

Med Den nya husmanskosten vann han Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books" med motiveringen: "Med Den nya husmanskosten tar Paul Svensson tillvara på äldre generationers kunskap och ger samtidigt rätterna nya idéer och smaker, även nästa dag, då resterna blir rena festerna!"

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.