Omslagsbild: Lilla Ego

Fotograf: Sima Korenivski
Utgivningsdatum: 2016-09-15
Recensionsdatum: 2016-10-05
ISBN: 978-91-1-307105-3

Lilla Ego

en oklassisk kokbok

Lilla Ego gick från uppstickare till fullbokad toppkrog på nolltid. Årets kock-vinnarna Tom Sjöstedt och
Daniel Räms har personligen lagt handen vid allt från inredning till de handskrivna menyerna. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé. Flera år efter öppnandet är kön till borden fortfarande lika lång som raden av hyllningsord från Matsverige. Denna oklassiska krog får nu sin första oklassiska kokbok.


Fläsktartar från Småland. Löjromsservering för två. Torsk med chorizosabayonne. Gruyèresemla. Brottarkorv. Vissa rätter lagar du utan svårighet i hemmaköket, andra kräver lite mer tid och utrustning. Ett stort fokus på att kombinera olika smaker, konsistenser och vackra uppläggningar gör att Lilla Egos mat går hem hos alla matälskare.

Möt Rafid och de andra färgstarka personligheterna bakom krogen. Daniels uppfinning majonnäsmaskinen får en egen presentation och vi får läsa om alla de dåliga idéerna som ratats längs vägen av experimenterande. Där hittar vi bland annat chokladtartaren, som inte liknade något annat när den kom ur köttkvarnen. Opretentiöst men ändå toppklass. Och framför allt de gudomligt goda recepten från hålet i väggen på Västmannagatan.
 

SENASTE RECENSIONERNA

"En pedagogisk inledning förklarar hur du får kockrecept att funka hemma." /Allt om Mat

NYHETER

Lilla Ego utnämnd till Årets krog på Restauranggalan

”Ödmjukt och frejdigt har krogen positionerat sig i huvudstadens restauranglandskap som en mötesplats, med stämning av ett evigt gästgiveri”, skriver juryn i sin motivering.

Fredagsreceptet: Kycklinglår med ugnsbakad pumpakräm från Lilla Ego

Veckans recept kommer från den Gulddraken-nominerade Stockholmskrogen.

Lilla Ego och The Flying Elk nominerade till Gulddraken

De två bokaktuella Stockholmskrogarna är nominerade i kategorin Krog Mellan.

Beatrice Lundborg/DN.se
Se fler nyheter

Tom Sjöstedt blev årets kock 2008 och har nått stora framgångar med svenska kocklandslaget (förbereder sig inför OS i Tyskland i höst). Har bl.a. jobbat på Hotell Borgholm med Karin Fransson och inom Pontus Frithiofs koncern. Är sedan flera år frilansande kock och matskribent och är överhopad med uppdrag av alla de slag, festmatlagning, demo, kurser etc. Har under flera år skrivit recept i Allt om mat.

Mer om författaren

Daniel Räms: 41 år, Årets kock 2013. Bor i Fredhäll med fru och två barn. Äter helst inte bruna bönor men gärna falukorv.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.