Omslagsbild: Watkins värld

Utgivningsdatum: 2016-01-15
Recensionsdatum: 2016-02-03
ISBN: 978-91-1-307213-5

Watkins värld

en målarbok

Följ med in i Watkins värld - med oemotståndliga miljöer och möten - och sätt själv färg på detaljerna och hitta nyansrikedomen. Liselotte Watkins är en av Sveriges absolut mest erkända illustratörer, med hela världen som arbetsfält, och i den här boken blir hennes bilder tillgängliga på ett helt nytt sätt.

Målarbokens tema är interiörer, men i miljöerna hittas också blomstermotiv, abstrakta collage och de kvinnor som Liselotte Watkins blivit känd för. Detaljrikedomen är stor men det är aldrig bara gulligt och snyggt, utan här finns också humor, attityd och en handritad skärpa som hela tiden överraskar. Tack vare bladens diskreta perforering kan man lätt sätta upp bilderna på väggen, i svartvitt eller efter att själv ha färglagt.

Watkins värld består av illustrationer av absolut högsta klass, och är konstbok och målarbok i ett.

Mer om författaren
49 kr Bok - Danskt band
Utgiven: januari 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Liselotte Watkins målarbok innehåller 72 sidor med utmaningar. Hon är en av Sveriges mest erkända illustratörer vilket ger bra förutsättningar för egen färgsättning." /Nya Kristinehamns-Posten

Liselotte Watkins är konstnär och illustratör, född 1971 i Nyköping och bosatt i Rom med man och två barn. Hon utbildade sig på The Art Institute i Dallas, Texas och flyttade sedan till New York där hon snabbt fick prestigefulla uppdrag som illustratör. Hon har bl.a. arbetat för The New Yorker, Vogue, Elle, Bon, Carin Rodebjer, Della Republica, Miu Miu, H&M, NK, Net-à-porter, Absolut Vodka och Cancerfondens Rosa Band.

Liselotte Watkins har under det senaste året bl.a. varit aktuell i Sverige genom ett samarbete med Granit och med en utställning på Riche i Stockholm. I samband med utställningen på Riche gav hon och moderedaktören Naomi Itkes ut boken Konversationer och illustrationer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.