Omslagsbild: Några rader till Svartåns finaste krokodil

Utgivningsdatum: 2016-09-15
Recensionsdatum: 2016-10-03
ISBN: 978-91-1-307312-5

Några rader till Svartåns finaste krokodil

Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer.

Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Ena dottern har flytt till Australien. Den andra försöker han förtvivlat återupprätta sig själv som pappa till utan att lyckas. Men kanske kan Håkan Hellströms musik öppna dörren till både Nicks och dotterns hjärta när de försöker överleva att familjens sexåring inte finns mer?

Det finns en ljusglimt i tillvaron: chefens leende. Hon kallas Krokodilen och han räknar hennes tänder i smyg. Två, fyra, sex, åtta hur stort kan det där underbara leendet egentligen bli? Och är det så smart att röka upp dotterns hasch och trassla till det om han vill få reda på det?

PeKå Englund följer upp framgången med debutromanen Född på en söndag med en rörande och djupt humoristisk roman om att våga ge livet en andra chans.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2016
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Per Juhlin
Utgiven: september 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Jaaa …" "Ta ett djupt andetag och häng med ... I den spruckna familjen är det dottern Milla som står honom närmast. Jag gillar verkligen deras samtal kryddade av svordomar och Håkan Hellström. En bilfärd kan bli rena kärleksförklaringen trots många hårda ord." Christina Flodman
na.se

PeKå Englund, född 1968, är bosatt i både Örebro och Stockholm och har jobbat som journalist i drygt 30 år, varav sexton på Aftonbladet.

PeKå Englund valde jobbet som journalist för att det var ett bra sätt att kunna skriva och ändå hålla löftet till sig själv; att aldrig, aldrig någonsin bli författare som sin excentriske morfar som skrev en bok när han var ung och sedan jobbade med samma mästerverk tills han dog utan att bli färdig med det. I och med debuten Född på en söndag (2015) bröt han det löftet till sig själv. Några rader till Svartåns finaste krokodil är hans andra roman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.