Omslagsbild: Vid foten av Montmartre

Utgivningsdatum: 2016-08-25
Recensionsdatum: 2016-09-12
ISBN: 978-91-1-307361-3

Vid foten av Montmartre

På en boulevard nära Montmartre ligger Mancebos speceriaffär. På en våning ovan bor han med sin familj, och rakt över boulevarden finns kusinen Tariqs skomakeri. Livet går sin gilla gång, men i ett slag förändras hans tillvaro då madame Cat kommer in och ger honom i uppdrag att spionera på hennes man som hon tror är otrogen. Mancebo blir en ambitiös om än nervös detektiv och upptäcker att saker inte är som han trott.

Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist på ett café och arbetar. Plötsligt kommer en man och frågar: Väntar ni på monsieur Bellivier? Hon svarar ja, och hamnar på ett kontor med en tillsynes meningslös uppgift - att under några veckor vidarebefordra mail. Efter varje arbetsdag får hon blommor av receptionisten. Varför? Och vem är monsieur Bellivier?

Britta Röstlunds debutroman är en gåtfull, rolig och spännande historia som utspelar sig i Paris. Med stegrande nyfikenhet och fascination följer man berättelsen till det överraskande slutet.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2016
145 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alexandra Zetterberg Ehn
Utgiven: april 2020

Britta Röstlund är sedan 15 år bosatt i Paris, där hon arbetar som frilansjournalist. Reportagen handlar om allt från modemässan i Paris till det politiska läget i landet. Har även varit chefredaktör för tidningen tête à tête, en tidning på svenska om Frankrike. 2016 romandebuterade hon med Vid foten av Montmartre som är såld till häpnadsväckande tolv länder.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.