Omslagsbild: SPQR

Översättare: Marina Weilgun
Utgivningsdatum: 2016-10-14
Recensionsdatum: 2016-11-02
ISBN: 978-91-1-307380-4

SPQR

Historien om det antika Rom

"För Beard är den klassiska antiken levande och vid bästa hälsa och hon har den stora gåvan att kunna visa precis varför de klassiska texterna fortfarande är ett ämne värt att diskutera."
Sunday Times

"Om de hade haft Mary Beard på sin sida när det begav sig skulle romarna fortfarande ha sitt imperium kvar."
Daily Mail

Antikens Rom är viktigt. Berättelsen om imperiet, erövringarna, grymheterna och överdrifterna ger oss fortfarande idag en måttstock för vårt samhälle. Och än idag är de romerska idealen när det gäller medborgarskap, säkerhet och individens rättigheter samhälleliga rättesnören.

Här tittar en av världens främsta forskare inom den klassiska antiken på Roms historia från en ny synvinkel inte bara på dess förbluffande utveckling från en obetydlig by i Mellanitalien till en supermakt, men också på hur romarna såg sig själva och sina bedrifter, och varför de fortfarande är viktiga för oss. Vi följer tusen år av historia, där nytt ljus kastas över det välkända, från slaveri till rinnande vatten, och där demokrati, religionskonflikter, social rörlighet och ekonomiskt utnyttjande utforskas inom det stora sammanhang som är romarriket. Detta är en uttömmande och klargörande historia över det antika Rom.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"”SPQR” är en rik bok, Beard vet att slå hål på alla myter, att redogöra lika mycket för vad vi vet, som för vad vi inte vet. Språket är rappt, ibland nästan fräckt."
Aftonbladet
233 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016
200 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: oktober 2016

Mary Beard, född 1955, är en av samtidens mest originella och omtalade antikforskare. Som professor undervisar och forskar hon i Cambridge samt medverkar i Times Literary Supplement. Beard har även en uppmärksammad blogg som har en mycket stor läsekrets, liksom hennes böcker Parthenon (på svenska 2006), Colosseum, Religions of Rome, The Roman Triumph och den av Norstedts utgivna Pompeji. Livet i en romersk stad (2008).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.