Omslagsbild: Som hundarna i Lafayette Park

Recensionsdatum: 2016-09-19
Mediekontakt: Tulle Durling
ISBN: 978-91-1-307408-5

Som hundarna i Lafayette Park

"Hunden lägger sig på en solbelyst fläck på golvet. Vill lägga mig bredvid, smälta ihop, bli svartvitfläckig, sova, äta, leka alldeles ovetande om vilka onda handlingar människor begår mot varandra där ute i världen. Jag ger det här ett år, inte en dag till."

Hon är nybliven änka, bor ensam ute på landet med hunden Boris. Så fort hon får syn på en notis om en arbetsplatsolycka klipper hon ut den och klistrar in i sitt dödsalbum. I samma album sitter den lilla notisen som beskriver olyckan i vilken hennes man omkom. Ibland kommer dottern och hälsar på men det känns aldrig bekvämt. Men så börjar hon läsa om Angela Davis, legenden från Black Power-rörelsen. Det blir ett uppvaknande som förändrar hennes liv.

Anneli Jordahls nya roman handlar om att bli så stark att man förmår vara delaktig i det som sker och att inte vara ensam i världen om en dröm om upprättelse. Medborgarrättsrörelsens historia är långt ifrån avslutad.

Mer om författaren
"En stark berättelse, pulserande av undertryck vrede och vardagsrealism. Min favorit" /Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Anneli Jordahls roman om arbetardöden utmynnar i ett finstämt kvinnoporträtt." /Arbetet
"Resultatet är en humoristisk och varm roman, en glesbygdsskildring med skymt av stora världen."
www.dn.se
"'Som hundarna i Lafayette Park', Anneli Jordahls nya roman, är sorgesång och kampsång i ett." "Jordahl har sitt tema, och därtill ett repeterande som tillkommer de flesta skrivande människor, men hon vrider och vänder på det; stöper det i ständigt nya former."Therese Eriksson
www.aftonbladet.se

NYHETER

Grattis Anneli Jordahl, som får Vi:s litteraturpris!

Får priset för ”en oförutsägbar skildring av existentiell värdighet i det krackelerande folkhemmet.”

Foto: Sara Mac Key

Anneli Jordahl nominerad till Vi:s Litteraturpris

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och litteraturkritiker. Hon debuterade skönlitterärt 2009 med Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) och har därefter utgivit ytterligare tre romaner.

Foto: Sara Mac Key

Anneli Jordahl får 2017 års Ivar Lo-pris

Priset delas ut till ett författarskap som "utgör en ständigt fördjupande undersökning av individers och kollektivs klassidentitet".

Foto: Sara Mac Key
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
171 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2016

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och litteraturkritiker. Hon har skrivit flera uppmärksammade fackböcker, bland annat Klass är du fin nog? (2003) och Att besegra fru J (2006), och kritikerhyllade romaner som Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) (2009) och Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona (2014).

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.