Omslagsbild: De behövande

Utgivningsdatum: 2016-09-15
Recensionsdatum: 2016-10-03
ISBN: 978-91-1-307489-4

De behövande

De är två vuxna kvinnor, men de är också mor och dotter. På ytan ser det ut som vardagliga möten och samtal om barnbarn och makar och vardagsliv. Men därunder bubblar det av starka känslor, såriga motsättningar aladdade minnen som skildras ur, och färgas av, de två kvinnornas olika perspektiv. En relation som är lika tät som den är komplex.

Kan en vuxen mor och dotter komma lika nära som i begynnelsen? Vilka sanningar behöver uttalas och göras upp med? Går det att överbrygga de avstånd som uppstått när barnet inte längre är barn och när en förälder förvandlats till en vanlig vuxen människa, men med alla de brister som barnets skarpa blick avtäcker.

Helena von Zweigbergk ger ut en berättelse i ett nytt format. Lite längre än en novell, lite kortare än en roman.
Mer om författaren
99 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2016
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2016
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sanna Krepper
Uppläsare: Gunilla Nyroos
Utgiven: mars 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Hon gör det precist. [...] Det korta formatet är perfekt för den sortens intensitet, och det avskalade gör Helena von Zweigbergk till en skarpare författare. Allt oväsentligt skåpas ut och kvar blir just hennes förmåga att hitta smärtpunkterna, frågan är om hon någonsin varit bättre än såhär."
SvD
"Ja, Helena von Zweigbergk är verkligen vardagsigenkänningens mästare."
 Kristianstadsbladet
"Det är bra gjort. [...] Helena von Zweigbergk hör och formulerar tankarnas språk och ger nya verktyg till livsforskningen om ordlös kommunikation." /DN

NYHETER

Helena von Zweigbergks bok blir pjäs i helgen

De behövande handlar om den komplexa och täta relationen mellan mor och dotter.

Foto: Thron Ullberg
Se fler nyheter

Helena von Zweigbergk, född 1959, är författare, journalist och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg (2001), blev en stor succé och såldes till flera länder. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker. Hennes senaste roman Än klappar hjärtan utkom 2013. Helena von Zweigbergk har fått stor uppmärksamhet för radioprogrammet Oförnuft och känsla och har dessutom vunnit På spåret tillsammans med författarkollegan Göran Everdahl.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.