Omslagsbild: När andetagen blir till luft

Översättare: Matilda Södergran
Utgivningsdatum: 2016-09-23
Recensionsdatum: 2016-10-10
ISBN: 978-91-1-307491-7

När andetagen blir till luft

Vid trettiosex års ålder och i slutfaserna av sin läkarutbildning får Paul Kalanithi beskedet att han har lungcancer. Ena dagen är han läkare och andra dagen är han själv en patient som kämpar för sitt liv. Framtiden som han och hans fru hade planerat går i spillror.

När andetagen blir till luft är boken som Paul skrev de sista månaderna i livet. Han beskriver sina livsval och de frågor han brottas med. Vad gör livet värt att leva inför döden? Hur ska man ta vara på sina sista månader i livet? Kan man skaffa barn trots att man inte kommer få vara med när det växer upp? När andetagen blir till luft är en djupt rörande och gripande memoar. Det är en bok man aldrig glömmer.
Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2017
65 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"I stället för att rädda liv blev han själv patient och började skriva den här fantastiska boken om sitt liv."
Expressen
"Paul Kalanithi skriver med en brutal sanningslidelse som väver samman det privata med den botten som finns i oss alla."
GP

NYHETER

”Min sista dag som läkare”

Läs ett utdrag ur Paul Kalanithis pocketaktuella bok När andetagen blir till luft, där han skildrar sina sista år efter cancerdiagnosen.

Foto: paulkalanithi.com
Se fler nyheter

Paul Kalanithi var en neurokirurg och författare. I mars 2013 fick han beskedet att han drabbats av lungcancer. Han avled två år senare och efterlämnade sin familj, hustrun Lucy och parets gemensamma dotter Elizabeth Acadia.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.