Omslagsbild: The Flying Elk

Fotograf: Martin Botvidsson
Utgivningsdatum: 2016-10-25
Recensionsdatum: 2016-10-26
ISBN: 978-91-1-307510-5

The Flying Elk

Gastropub by Björn Frantzén

Gastropuben The Flying Elk är döpt efter en gammal skröna. I de jämtländska skogarna har människan ända sedan 1600-talet pratat om en älg med en mankhöjd vars like aldrig tidigare skådats och en krona prydd med oräkneliga taggar. Genom tiderna har jägare försökt fälla denna skogens sanna konung, men varje gång har älgen lyckats undkomma i sista sekund.

Den flygande älgen har inte bara landat, den har verkligen funnit sig till rätta i hörnlokalen i Gamla stan där maten har nått nya höjder. På The Flying Elk serveras det mat med som är både klassisk, stabil och fantasifull, ofta med en nordisk touch. Synbart enkla rätter tillreds med perfekt smakgehör och förhöjande accenter. Här kommer nu kokboken med rätterna och matfilosofin bakom restaurangen. Allt anpassat för hemmakocken. Vi får dessutom veta mer om den där mytomspunna flygande älgen.

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Särskilt snålvattensdrivande är kapitlet med all världens mackor i lyxversion." /Allt om Mat

NYHETER

Fredagsreceptet: Grön sparris med currypicklad lök, pistaschmajjo & körvel

Lagom till sparrissäsongen bjuder vi på helgens godaste förrätt från boken The Flying Elk.

Foto: Martin Botvidsson

Lilla Ego och The Flying Elk nominerade till Gulddraken

De två bokaktuella Stockholmskrogarna är nominerade i kategorin Krog Mellan.

Beatrice Lundborg/DN.se

Fredagsreceptet: Saltigt och sött i kombination

Laga The Flying Elks underbara efterrätt Sticky toffee pudding i helgen!

Se fler nyheter

Björn Frantzén började sin karriär som kock på Edsbacka krog för att sedan gå vidare till annat Chez Nico s at 90 Park Lane (Nico Ladenis, UK, 3 Michelinstjärnor), Restaurant Lettonie (Martin Blunos, UK, 2 Michelinstjärnor), Restaurant Pied a Terre (Tom Aikens, UK, 2 Michelinstjärnor), Restaurant L Arpege (Paris, Alain Passard, 3 Michelinstjärnor). År 2008 startade Frantzén Restaurang Frantzén som tilldelades sin första Michelinstjärna år 2009. 2013 driver Frantzén, förutom Restaurant Frantzén, även The Flying Elk, Catering Frantzén, Salle de Banquet och Gaston vin.

Björn Frantzén är bland annat även skapare av projektet "Exceptionell råvara" som strävar efter att lyfta svenska råvaror till världsklass och drivs i samarbete med VisitSweden, LRF, Martin & Servera, Svenskt Kött med stöd av Sverige det nya matlandet via Jordbruksverket. Frantzén gav även ut en egen kokbok "Frantzén/Lindeberg" på Norstedts förlag år 2012. Under våren 2014 syntes Frantzén på TV3 där han hjälpte desperata hemmakockar i programmet Frantzén styr upp". 2015 syntes Björn Frantzén och Daniel Lindeberg i tv-produktionen Hunger som följde duons strävan efter tre michelinstjärnor från våren 2012.

Idag ingår ytterligare restauranger i koncernen: Trestjärniga Restaurang Frantzén, NK-restaurangen Bobergs Matsal, cocktailbaren Corner Club, salladsbaren Botanique, cateringverksamheten Av Frantzén, vinbaren Gaston, lunchrestaurangen Nordiska Kantinen och Hong Kong-krogarna Frantzéns Kitchen och The Flying Elk. Tillkommer snart gör Astoria och Singapore.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.