Omslagsbild: Vända hem

Översättare: Inger Johansson
Utgivningsdatum: 2017-01-12
Recensionsdatum: 2017-01-30
ISBN: 978-91-1-307096-4

Vända hem

Yaa Gyasi skildrar med sin imponerande debutroman slavhandelns konsekvenser under flera generationer, från 1700-talet ända fram till idag. Frågan som ställs är om människans jakt på identitet och hemfärd också kan bli hennes väg till försoning.

Vända hem inleds med två unga systrar ovetande om varandras existens. Effia har av sin framgångsrika stam gifts bort med den engelske guvernören. Esi sitter fängslad i väntan på att säljas som slav, trots en privilegierad uppväxt. Nu befinner de sig både nära och långt ifrån varandra: en bland härskarna och en i de grymma fängelsehålorna.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2017
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Amelie Tinnadotter Norrby
Uppläsare: John Laler
Utgiven: maj 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"Det här är en klar 5:a!" [...] Det är inte bara det att det är en fantastisk berättelse, utan hon lyckas gestalta den på ett sätt som är helt underbart att läsa. Det är stor litteratur. Det landar i en 5:a!" Yukiko Duke
SVT Gomorron Sverige
"Svindlande släktkrönika via slavhandel till dagens USA"
Norrbottens-Kuriren
"Episk historia med realistisk skärpa" [...] "Vända hem" är en omsorgsfull roman som månar om varje enskild karaktär och hens egna berättelse och liv. Här finns alltid - mitt i den brutalitet som präglar allas liv - plats för fantastiska skildringar av kärlek, svek och längtan. Gyasis porträtt av svikna söners sorg och djupt älskade döttrars tillit som i en annan roman hade kunnat bre ut sig över flera hundra sidor, ryms här på tjugo sidor utan att förlora i skärpa och djup."
Dagens Nyheter
"en storslagen sorgesång över slaveriets offer" [...] "Genom att skildra livet på två kontinenter och genom flera århundraden lyckas Gyasi uppmärksamma en mängd halvt glömda skeenden, från Ghanas komplexa koloniala och postkoloniala historia, till det amerikanska slaveriets övergång i det amerikanska fängelsesystemet"
Aftonbladet

NYHETER

Yaa Gyasis hyllade debut äntligen i pocket

Vända hem är en storslagen skildring av hur arvet från kolonialtidens slaveri präglat efterlevande generationer. Här bjuder vi på ett utdrag ur den pocketaktuella boken.

Foto: Michael Lionstar

Yaa Gyasi släpper vårens mest uppmärksammade debut

Missa inte författarens exklusiva framträdande den 30 januari.

Michael Lionstar
Se fler nyheter

Yaa Gyasi, född i Ghana och uppvuxen i Alabama, är utbildad vid Stanforduniversitetet. Hon gjorde stor succé med sin debutroman Vända hem som belönades med flera prestigefyllda priser runt om i världen. Hon bor i Brooklyn, New York.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.