Omslagsbild: Balladen om det sorgsna kaféet

Översättare: Håkan Bravinger
Utgivningsdatum: 2017-03-16
Recensionsdatum: 2017-04-03
ISBN: 978-91-1-307238-8

Balladen om det sorgsna kaféet

och sju noveller

Miss Amelia driver ett framgångsrikt destilleri och en handelsbod. En dag kommer en puckelryggig man förbi och från den dagen förändras allt i staden. Snart öppnas ett café och staden och dess invånare lever upp så fort fabriksvisslan signalerar arbetsdagens slut. Men så en dag hinner miss Amelias förflutna ikapp henne och en tidigare make knackar på dörren. Det blir inledningen på ett triangeldrama som inte liknar något annat i världslitteraturen.

Carson McCullers korta mästerverk Balladen om det sorgsna kaféet utspelas i den amerikanska Södern där kedjefångarnas sång kan liknas vid en grekisk kör. Men det är också en innerlig sång om kärlek och ensamhet och om när kärlek blir till våld, hat och svek. Nu presenteras Balladen om det sorgsna kaféet i nyöversättning tillsammans med sju aldrig tidigare publicerade noveller samt ett nyskrivet förord av Stina Stoor.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2019
”Det här är bland det bästa man kan läsa och har man inte stiftat bekantskap med Carson McCullers innan så ska man göra det nu. Det här blir en 5:a!”
Magnus Utvik, Gomorron Sverige
”Du som ömmar för de udda och överblivna får en vän för livet. Och det nyskrivna förordet av Stina Stoor är läsvärt bara det.”
M-magasin
"Mästaren av det sorgsna kaféet – underbart klassikermöte"
Arbetarbladet
"Jag blir helt golvad" Göran Everdahl
SVT Go'kväll

NYHETER

Carson McCullers klassiker åter på svenska

Bröllopsgästen är en häpnadsväckande modern roman. Nu kommer den äntligen i nyöversättning.

Norstedts topplista

Vecka 14 fortsätter Johannes Anyuru att dominera och Carson McCullers är en av två nykomlingar på listan.

Carson McCullers är ny på listan. Foto: Carl Van Vechten
Se fler nyheter

Carson McCullers (1917-1967) blev redan som tjugotreåring ett viktigt namn i den amerikanska samtidslitteraturen tack vare debuten Hjärtat jagar allena (1940), vilken året därpå följdes upp med Spegling i ett gyllne öga. Hennes litterära landskap är den amerikanska södern och tematiken ofta själslig isolering och makabert våld. Flera av hennes verk har filmatiserats, bland annat den populära kortromanen Balladen om det sorgsna kaféet (1951).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.