Omslagsbild: Saker jag hade velat veta när jag var 15

Utgivningsdatum: 2017-02-20
Recensionsdatum: 2017-03-08
ISBN: 978-91-1-307362-0

Saker jag hade velat veta när jag var 15

Osunda ideal och prestationskrav orsakar stress för många unga idag. Men det finns alternativ till den ensidiga kvinnobild som ofta ges från marknaden och media. Den här antologin vill skapa en motvikt genom texter från en blandning av kvinnor - flera av Sveriges främsta kulturpersonligheter och skribenter.

Ämnena är självbild, skapande, prestation, glädje, mat, kroppen, att få ta plats, att vara sig själv, sex, könsroller, alkohol, objektifiering, skolan, drömmar. Medverkar gör: Bodil Malmsten, Lo Kauppi, Annika Norlin, Sabina Ddumba, Pernilla Andersson, Alexandra Pascalidou, Mia Skäringer, Underbara Clara, Seinabo Sey, Alice Teodorescu, Ebba Witt-Brattström, Mikaela Laurén, Suad Ali, Anna Hedenmo, Lina Axelsson Kihlblom, Seher Yilmaz & Lena Andersson. Sjutton röster som vill ge kraft och mod.

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2017

SENASTE RECENSIONERNA

“Saker jag hade velat veta när jag var 15 gnistrar verkligen på sina håll” 
“Saker jag hade velat veta … inleds urstarkt, med en text av Bodil Malmsten. Den handlar om psykisk ohälsa, har ett enda råd – ”Ta inte livet av dig” – och borde delas ut som pamflett i alla skolor.” (...) Jag önskar innerligt att unga tar till sig detta.”
“Ett slags uppdaterat Fittstim med färre knytnävar och fler uppväxtberättelser.” 
Fokus
"Boken alla tonåringar borde läsa"
Femina

NYHETER

Kända kvinnor om sina yngre jag

Antologin Saker jag hade velat veta när jag var 15 blir podd.

Foto: Göran Segeholm

Alexandra Pascalidou: ”Våga vägra vara hatarna till lags”

Några av landets främsta kulturpersonligheter och skribenter ger erfarenheter och råd till sina yngre jag i den nya antologin Saker jag hade velat veta när jag var 15.

Se fler nyheter

Johanna Wester skriver och utbildar inom mänskliga rättigheter, med bakgrund hos bl.a Amnesty, UNICEF, Svenska FN-förbundet och Palmecentrets internationella expertgrupp. Hennes första bok Nattsagor för sömnlösa (Natur & Kultur) kom ut 2013.

Mer om författaren

Diana Olofsson är journalist på SVT och arbetar som researcher och reporter på Agenda. Hon har arbetat med dokumentärfilmsprojekt för bland annat Dokument Inifrån och har också arbetat som frilansjournalist. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.