Omslagsbild: Slag

Utgivningsdatum: 2017-01-05
Recensionsdatum: 2017-01-23
ISBN: 978-91-1-307379-8

Slag

Fikirte och hennes etiopiske far håller båda på med boxning, i den förenas de. Med boxningen som fond berättar de växelvis om mötet med Sverige på åttiotalet, om det Etiopien de lämnade och ständigt förhåller sig till, om de historiska sammanhang som format deras öden, om vänskap och kärlek, men också om rasismen de utsätts för. Och naturligtvis om boxningen.

Med en lågmäld, lyrisk prosa skildrar Lena Bezawork Grönlund i sin debutroman vardagliga händelser, dramatiska livsöden och historiska skeden i exakta ögonblicksbilder och talande episoder.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Romanens mångbottnade berättelse och säregna tempoväxlingar förblir i kroppen."
Kritiklabbet
"Det är ett verk, unikt i svensk litteraturhistoria, och som jag väntat, väntat, väntat. Längtat efter dagen då afrikanska kvinnor ska skriva in sig i samtiden, låta amhariska smekas mot svenskan. Och nu när det äntligen sker är det med en fullständig utk
Expressen
"Bezawork Grönlund lyckas på ett imponerande sätt förena en ambition att skriva vacker prosa med ett subtilt men sylvasst socialt perspektiv."
Kristianstadsbladet
"En nödvändig hembygdsroman om andra stenar än dem där man lekt som barn."
Dagens Nyheter

NYHETER

Boxning och rasism i Lena Bezawork Grönlunds debutroman

Har utnämnts till ett av 2017 års kulturhopp av Dagens Nyheter.

Marie Genet Grönlund
Se fler nyheter

Lena Bezawork Grönlund är född 1975 i Addis Abeba i Etiopien och är uppvuxen utanför Umeå i Västerbotten. Hon jobbar som bibliotekarie i Huddinge och har bland annat arbetat med mångfaldsfrågor, särskilt med fokus på litteratur för barn med afrikanska rötter. Hon har tidigare blivit publicerad som poet på engelska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.