Omslagsbild: Huden

Översättare: Jim Jakobsson
Utgivningsdatum: 2017-02-02
Recensionsdatum: 2017-02-22
ISBN: 978-91-1-307400-9

Huden

Allt om vårt största organ

Vår hud är vårt största organ och den barriär som omsluter oss. Cirka två kvadratmeter med känsliga receptorer som hjälper oss att uppfatta världen omkring oss och skydda allt inom oss. Spelplan för både fördomar och förförelse. Samtidigt är huden - på ett väldigt konkret plan - en biotop för bakterier, svamp, virus och parasiter.

Trots att huden är så synlig och tar så mycket plats så är den märkligt hemlig. Det vill den tyska hudläkaren Yael Adler ändra på. För vår hud berättar mer om oss än vi någonsin kan tro: Den här boken kommer att lära dig precis allt du inte visste att du ville veta om din hud.

Författaren tar ett helhetsgrepp om huden på ett medicinskt, filosofiskt men hela tiden populärvetenskapligt sätt. Så följ med på hudresa genom sex och celluliter, samspelet mellan yttre och inre organ, mirakelkrämer och dyra löften, och mot utseendefixering och åldrande. Och häng med på ett sansat korståg mot tvål!

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Lätt­läst och roligt!"
MåBra

NYHETER

Yael Adler om solen och huden

Den Skavlan-aktuella läkaren skriver underhållande och lärorikt om vårt största organ.

Illustration: Kristoffer Appelvik
Se fler nyheter

Yael Adler är född 1973 och har studerat medicin på Goetheuniversitetet i Frankfurt och på Freieuniversitetet i Berlin. Hon har specialiserat sig inom hud- och könssjukdomar och har en egen mottagning inom hudkirurgi sedan 2007. Hon är en ofta anlitad expert på tysk tv och som moderator i medicinska paneldiskussioner, och håller också egna föredrag och workshops. Yael Adler har publicerat flera vetenskapliga publikationer men Huden är hennes första bok för allmänmarknaden. Hon bor i Berlin med sin man och två söner.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.