Omslagsbild: Det ena i det andra

Översättare: Dorothee Sporrong
Utgivningsdatum: 2017-03-16
Recensionsdatum: 2017-04-03
ISBN: 978-91-1-307410-8

Det ena i det andra

Det är kväll och barnen sover. I rummet intill sitter hennes man Philipp och läser sina mejl. Plötsligt får hon lust att leta efter Peter på internet. Peter, som var hennes första pojkvän. Vad har det blivit av honom?

Efter att ha arbetat som skådespelare och dramatiker vill hon nu utforska sitt eget liv. Och i den processen träder 12 män fram, de män hon har mött. Några av dem har hon fortfarande kontakt med, andra inte. Sökandet formar sig till en berättelse om nuet och det förflutna, som till sist är oupplösliga. Kärleken kommer och går, den ena kärleken glider in i den andra och de lever inuti varandra.

Monique Schwitter berättar om kärleken både underhållande och tankeväckande. Det ena i det andra är en okonventionell kärleksroman och relationerna som beskrivs är upphetsande, intensiva och vilda, långa och korta men aldrig förutsägbara. Samtidigt vidgas perspektivet till huvudpersonen själv, och bilden av den perfekta modern och hustrun blir allt mindre helgonlik. Monique Schwitters starka och innerliga behandling av kärlek, lust och sorg är imponerande äkta och omedelbar.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2017

SENASTE RECENSIONERNA

"Monique Schwitter har humor och ett både spänstigt, poetiskt och nyktert sakligt språk. ”Det ena i det andra” är en roman vibrerande av liv, som jag läser med stor förtjusning."
Arbetarbladet
”[...] en tysk och förädlad Kerstin Thorvall.” Nina Lekander
Expressen
"Det är spänstigt, roligt, självständigt, smart. Jag kvicknar till. Vilken present! När läste jag senast så vig prosa? Jag minns inte." [...] "Schwitter skriver intelligent utan att bli cerebral eller tillgjord. Det ser lätt ut. Först när man läser noga ser man hur omsorgsfullt flätningen är gjord. Liknelser och sidomotiv återkommer och reflekterar varann i lediga rörelser. Det är som en dans, ett samspel, till synes helt avslappnat med bara en ytterst liten anspänning som växelvis intensifieras och släpps. Den här författaren - liksom översättaren - vet något om musik och kropp. Och språk. Erotiseringen är subliminal, den ligger i själva stilen, i sättet på vilket meningarna kröker sig och drar uppmärksamheten vidare."
Dagens Nyheter
"Och om nu någon tvivlat står det med Monique Schwitter helt klart att Schweiz och schweizarna är mycket mer än bara choklad, skidåkning och gökur."
Femina

Monique Schwitter är förr 1972 i Zürch men bor och arbetar sedan 2005 i Hamburg. Hon debuterade 2006 med novellsamlingen Wenn's schneit beim Krokodil som belönades med Robert Walser Preis för bästa debut. Med romanen Det ena i det andra (2015) introduceras hon på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.