Omslagsbild: En enastående karriär

Recensionsdatum: 2017-02-27
Mediakontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-307475-7

En enastående karriär

Jonas ska disputera i litteraturvetenskap men det slutar med platt fall under förnedrande former. Under de följande veckorna sätts allt i gungning. Det tar slut med flickvännen och han står snart utan bostad och framtidsplaner. Det enda han har kvar från sitt tidigare liv är jobbet på biblioteket. Så han driver runt på universitetet och inleder en kärleksrelation med sin handledare Pia.

När Stefan, professorn med rockstjärnestatus och Jonas forne handledare, återvänder till universitetet efter en utomlandsvistelse, vaknar tanken på revansch. Om Stefan förmått hjälpa honom ens det minsta så hade väl inte avhandlingen misslyckats? Med påståendet om att det i bokmagasinet finns ett tidigare okänt brev av Michel Foucault lockar Jonas sin ex-handledare allt djupare in i det labyrintiska biblioteket.

Martin Engbergs En enastående karriär är en intellektuell underhållningsroman om allas vår rädsla för att misslyckas och att inte ens göra det särskilt övertygande.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"En smart bok om klass, kultur och det bräckliga jaget."
Damernas Värld
"MMMM" [...] "Landets misslyckade nördar insuper girigt doften av skam och gamla docenter som vilar tung över Martin Engbergs lättälskade pärla, och garvar rosslande åt skämt inpyrda av bokdamm."
M-magasin
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
147 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: februari 2017

Martin Engberg är född 1974 och bor i Göteborg. Han har gått författarutbildningen Litterär gestaltning och varit redaktör för Ord&Bild. Idag är han tillsammans med Mattias Hagberg den drivande kraften bakom litteraturföreningen Skrift, och redaktör för nättidskriften Skrået – med författaren i centrum. Han undervisar också på Skrivarakademin i Göteborg.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår