Omslagsbild: En enastående karriär

Utgivningsdatum: 2017-02-09
Recensionsdatum: 2017-02-27
ISBN: 978-91-1-307475-7

En enastående karriär

Jonas ska disputera i litteraturvetenskap men det slutar med platt fall under förnedrande former. Under de följande veckorna sätts allt i gungning. Det tar slut med flickvännen och han står snart utan bostad och framtidsplaner. Det enda han har kvar från sitt tidigare liv är jobbet på biblioteket. Så han driver runt på universitetet och inleder en kärleksrelation med sin handledare Pia.

När Stefan, professorn med rockstjärnestatus och Jonas forne handledare, återvänder till universitetet efter en utomlandsvistelse, vaknar tanken på revansch. Om Stefan förmått hjälpa honom ens det minsta så hade väl inte avhandlingen misslyckats? Med påståendet om att det i bokmagasinet finns ett tidigare okänt brev av Michel Foucault lockar Jonas sin ex-handledare allt djupare in i det labyrintiska biblioteket.

Martin Engbergs En enastående karriär är en intellektuell underhållningsroman om allas vår rädsla för att misslyckas och att inte ens göra det särskilt övertygande.

Mer om författaren
185 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2017
"Jag är genuint road under hela läsningen av en roman som balanserar fint mellan rolighet, lätthet och ett medkännande berättande." Malin Ullgren
DN
"Martin Engberg har skrivit en satirisk roman om Göteborgs universitet som ett skräckslott där en ung doktorand förvandlas till hämnare. "En enastående karriär" är ett lysande stilprov."
Arbetarbladet
"Han gör det i en form och på en prosa som är stilfull men befriad från alla krystade försök att framstå som originell. Förmodligen är det just därför som ”En enastående karriär” blir en sant originell, och faktiskt ganska enastående, roman." John Sjögren
SvD
"Av detta har Martin Engberg gjort en rapp och humoristisk och samtidigt djupt ironisk berättelse om klass, maktspel och framgångslystnad med en humanistisk forskarmiljö som kuliss."
UNT

NYHETER

Johannes Anyuru, Aleksander Motturi och Martin Engberg nominerade till Årets författare i väst 2017

Priset går till en i Västsverige verksamförfattare som under det gångna året givit ut ett skönlitterärt verk av särskilt hög kvalitet.

Foto: Mai Nestor, Khim Efraimsson, Kalle Sanner

Norstedts topplista

Vecka 12 toppas listan av Agnes Lidbecks debutroman och Johannes Anyurus dystopiska skildring av Sverige. 

Göran Segeholm

”Hotet att förlora allt upplevs som skrämmande”

Författaren Martin Engbergs senaste bok En enastående karriär har mötts av strålande recensioner.

Kalle Sanner
Se fler nyheter

Martin Engberg är född 1974 och bor i Göteborg. Han har gått författarutbildningen Litterär gestaltning och varit redaktör för Ord&Bild. Idag är han tillsammans med Mattias Hagberg den drivande kraften bakom föreningen Skrift, som arrangerar litteratursamtal och GBG Romanfestival. Han är också verksam som kritiker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.