Omslagsbild: Ljuset bakom ögonen

Översättare: Ann-Christine Relander
Utgivningsdatum: 2017-02-23
Recensionsdatum: 2017-03-13
ISBN: 978-91-1-307505-1

Ljuset bakom ögonen

Helena är bara nio år när hon skickas iväg till en skola för blinda i femtiotalets Helsingfors. Gradvis tar hon till sig den stora stadens ljud och dofter och lär sig att beräkna avstånd utifrån antalet steg.

Fyrtio år senare flyttar Helenas brorson Tuomas söderut för att studera. Tuomas vill leva upp till familjens krav och förväntningar. Han drömmer om en egen familj. Men han har också en hemlighet. I staden lär han känna sin faster på nytt. Hur är det att livet igenom känna ett utanförskap? Går det att en dag bli accepterad för den man är? Tommi Kinnunen skriver inkännande om ensamhet och om att hitta sin egen väg, om en önskan att bli pappa och om konsten att vara mamma.

I Ljuset bakom ögonen fortsätter berättelsen från succéromanen Där vägarna möts, men den är samtidigt en fristående bok.

"Välkomponerad finsk släktkrönika om starka kvinnor och mörka hemligheter"
Dagens Nyheter om Där vägarna möts
Mer om författaren
214 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2017
”Drabbande och klar uppföljare till succédebut”
Svenska Dagbladet
"Detaljrikt och närgånget" [...] " Jag tyckte om den här berättelsen för dess närgångna skildringar, kargheten och det hemlighetsfulla som präglade både människor och natur."
Sydsvenskan
"Och hela denna berättelse, det är god romankonst helt enkelt."
Norrbottens-Kuriren
"Tommi Kinnunen är en författare som inte förenklar. Han vågar dröja sig kvar i människornas oberäkneliga känslosvängningar och han gör det med ett språk som har både driv och känslig närvaro."
Blekinge Läns Tidning

Tommi Kinnunen är född 1973 i nordöstra Finland och bor för närvarande i Åbo. Där vägarna möts är hans kritikerrosade debutroman. Boken blev en stor försäljningsframgång i hemlandet och har översatts till flera språk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.