Omslagsbild: Malmö Cooking

Fotograf: Christoffer Lomfors
Utgivningsdatum: 2017-04-21
Recensionsdatum: 2017-05-03
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-307512-9

Malmö Cooking

Min stad - vår mat

Stjärnkocken Titti Qvarnström är vår ciceron i Malmö, staden som har tagit sig upp på den gastronomiska världskartan. Hon låter oss möta krafterna i den unga matstaden och ger oss en urban matupplevelse med egna recept inspirerade av berättelser från stadens mataktörer.

Vi besöker ett svamplaboratorium, fermenterar med Surtanten, träffar skånska vinodlare, en dessertmästare, marmeladkokerskan som tar hand om villaträdgårdarnas överblivna frukt, grönsaksodlaren med öga för det udda och många fler. Tillsammans med Titti plockar vi vilda örter i staden, besöker fiskehoddorna vid slottet och handlar på marknaden på Möllevångstorget med mat från världens alla hörn.
 

NYHETER

Fredagsreceptet: Burgare från mästerkocken Titti Qvarnström

Från boken Malmö Cooking kommer vår nya helgfavorit.

Foto: Christoffer Lomfors
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017

Titti Qvarnström är kökschef på Bloom in the park och Sveriges första kvinna att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. Hon är känd från Mästerkockarna i Kanal 5 och rankades tidigt som Rising Star hos White Guide. 

Mer om författaren
Photo

Matskribent och krogkritiker samt copywriter sedan tio år. Hon bloggar här och har skrivit för bland annat Nöjesguiden, Metro, White Guide, Sydsvenskan, Matmagasinet och White paper.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.