Omslagsbild: Friterat

Fotograf: Bianca Brandon-Cox
Utgivningsdatum: 2019-03-01
Recensionsdatum: 2019-03-20
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-307595-2

Friterat

Konsten att fritera allt!

Paul Kühlhorn älskar att fritera. Han gör det dessutom så bra att han tog sig till topp fyra i tv-programmet Sveriges mästerkock 2016. "Jag friterar allt som går att käka: glass, frukt, ägg", berättade han för domarna. "Jag fick en fritös av min fru Eva julen 2014 och den har inte hunnit svalna sedan dess, hela kvarteret där vi bor är täckt i en hinna av fett."

Nu ger Paul och Eva ut en bok späckad med recept på friterat. Du får reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado. Författarna lär dig även sådant du kanske funderat på: Vad händer på en kemisk nivå när man friterar? Och hur viker man vårrullar egentligen, på vilket sätt skär man perfekta pommes frites, hur panerar man? Självklart hittar du också recept på fräscha tillbehör som såser, dipper och sallader.

Den här boken är ett måste för alla som gillar friterat!

Paul Kühlhorn, arbetar som grafisk formgivare. 2016 hamnade han på fjärde plats i Sveriges Mästerkock. 

Mer om författaren
Photo

Grafisk formgivare. Driver tillsammans med Paul Kühlhorn Fellowdesigners som ligger bakom en mängd fantastiska böcker, förpackningar och annat. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.