Omslagsbild: Det du inte vet

Recensionsdatum: 2017-03-27
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-307603-4

Det du inte vet

Ett nytt fall för Maria Wern

Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet.

Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten.

Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner.

Anna Jansson bjuder på både aktualitet, stegrande spänning och lite romantik i Det du inte vet – den nya kriminalromanen om Maria Wern.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är ett skickligt grepp att poliserna blir personligt inblandade. Då blir också läsaren mer berörd" [...] "'Det du inte vet' är absolut en av hennes allra bästa deckare."
LitteraturMagazinet
"Ett verkligt stycke Sverige i form av en deckare, och bland det bästa Jansson har skrivit." [...] "Polisroman, kriminalgåta, samhällsskildring och det som nu kallas "domestic noir". Allt detta har Anna Jansson lyckats förena i Det du inte vet."
Femina

NYHETER

Norstedts topplista

Vecka 12 toppas listan av Agnes Lidbecks debutroman och Johannes Anyurus dystopiska skildring av Sverige. 

Foto: Göran Segeholm
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
147 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2017
147 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: mars 2017
189 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: mars 2017
229 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: mars 2017

Anna Jansson föddes 1958 i Visby, där hon också växte upp. 1979 flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska. Där blev hon kvar och var i många år verksam inom sjukvården. Vid sidan om sitt författarskap föreläser Anna Jansson i etikfrågor runt om i landet.

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern – detektiv låter Anna Jansson Maria Werns son få en egen barnboksserie på Rabén & Sjögren.

Ödesgudinnan på Salong d Amour som utkom 2014 var ett nytt spår i hennes författarskap. Hon skapade en ny varmhjärtad karaktär i hårfrisörskan Angelika, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong. Nu följer hon upp med Svärmödrar utan gränser, den andra boken om Angelika.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.