Omslagsbild: Flytten till Cornwall

Översättare: Örjan Sjögren
Utgivningsdatum: 2017-05-11
Recensionsdatum: 2017-05-29
ISBN: 978-91-1-307097-1

Flytten till Cornwall

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?

Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2017
129 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Rachel Molin
Utgiven: juni 2018

Liz Fenwick är amerikanska av irländsk härkomst, född och uppvuxen i Boston. Under arbetet med sin masteruppsats kom hon till England och gifte sig med en engelsman. Paret har tre vuxna barn och tillbringar så mycket tid som möjligt i huset i Cornwall. Stugan vid havet som inspirerade Liz Fenwick att skriva den här romanen, finns i verkligheten och ägs idag av National Trust. Den kallas för Powders och byggdes av marinmålaren Percy Cecil Thurnburn på 30-talet och går att hyra. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.