Omslagsbild: Resten av livet

Översättare: Marianne Tufvesson
Utgivningsdatum: 2017-04-27
Recensionsdatum: 2017-05-15
ISBN: 978-91-1-307628-7

Resten av livet

Manelle jobbar i hemtjänsten och tar sitt yrke och sina åldringar på största allvar. Hon älskar att gå och handla mat med Madeleine Collot och att spela Alfapet med den fuskande Ghislaine de Montfaucon! Men favoriten heter Samuel Dinsky, den gamle mannen som kan baka gudomligt goda Schwarzwaldtårtor.

Ambroise lever ett väldigt annorlunda liv. Såsom kroppskonservator ser han till att göra döden mer presentabel för de närmast sörjande. Han älskar också sitt yrke även om det medför vissa problem i kontakterna med det motsatta könet. Dessutom har yrkesvalet gjort hans far, den kände professorn Henri Larnier, nobelpristagare i medicin 2005, mycket besviken. Något som lett till en brytning mellan far och son.

Manelles och Ambroises vägar korsas när Samuel Dinsky beslutat sig för att begå ett assisterat självmord på en klinik i Schweiz och ber Ambroise köra honom till Genève. Vad ingen av dem vet är att Manelle förföljer dem, fast besluten att hindra Samuel från att begå ett fatalt misstag.

En mot alla odds munter fabel om åldrandet, sjukdomar och döden av författaren till Mannen som läste högt på 06.27-tåget som får oss att dra på smilbanden.
Mer om författaren
147 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2017
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Håkan Julander
Utgiven: januari 2020

SENASTE RECENSIONERNA

"Jean-Paul Didierlaurent berättar om sjukdom, planerad dödshjälp, envishet, en fantastisk resa till Schweiz, kärlek, omtanke men framför allt en handling med hjärtat på rätt ställe. Läs och njut av en rolig och tänkvärd bok."
Bokparet

Jean-Paul Didierlaurent inledde sin författarbana med att skriva noveller. 2012 kom hans romandebut Mannen som läste högt på 06.27-tåget som såldes till tjugotalet länder innan den ens kommit ut i Frankrike 2014. I april 2017 kommer romanen Resten av livet. Didierlaurent har vunnit Prix Hemingway för bästa novell två gånger, 2010 och 2012. Han är bosatt i Vogeserna i östra Frankrike.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.