Omslagsbild: Den blå poetens kärlek

Översättare: Margareta Järnebrand
Utgivningsdatum: 2017-07-27
Recensionsdatum: 2017-08-14
ISBN: 978-91-1-307634-8

Den blå poetens kärlek

Den världsberömde diktaren, nobelpristagaren Manash Ishmail har under sin flykt från Iran skilts från sin hustru Amina. Nu är hon spårlöst försvunnen. Han har vägrat helt att ge intervjuer, men när Globalt tar kontakt säger han ok på ett villkor - Nora Sand ska göra intervjun. När de träffas får Nora snabbt klart för sig att han vill ha hennes hjälp att hitta Amina, som senast synts till i London.

Jakten på Amina leder Nora till dolda platser, där illegala flyktingar håller sig gömda på flykt från myndigheterna. Nora kastas med fara för sitt eget liv in i en mörk värld där vissa människoliv är mycket mindre värda än andra. Samtidigt blir hennes romans med Andreas allt mer komplicerad.

Den blå poetens kärlek är en fristående fortsättning på Flickorna på Englandsbåten, Lone Thiels framgångsrika debut som deckarförfattare.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2017
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sara Edwardsson
Utgiven: augusti 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Som läsare drivs man obönhörligt framåt, spänningen ökar och vad som från början var en jakt på en försvunnen flykting utvecklas till ett infernaliskt drama, där miljarder står på spel och människoliv inte är mycket värda.” Ingalill Mosander
Aftonbladet
”Bra spänning som inte alls utvecklas som man tror, med fin miljöskildring av framför allt London.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
”[...] helt igenom en fullvärdig thriller.”
Östra Småland

Lone Theils har arbetat som journalist i 20 år, merparten av tiden i London både som skrivande journalist men också med TV och radio. Hon har bevakat konflikter i såväl Kosovo som Nordirland, och har dessutom medverkat i guideböcker om London och Dublin.

Den blå poetens kärlek är en fristående fortsättning på Flickorna på Englandsbåten, Lone Theils framgångsrika debut som deckarförfattare.

Idag är Lone Theils bosatt i London där hon arbetar som korrespondent för den danska tidningen Politiken och regelbundet gör inslag i dansk TV. På sin fritid ägnar hon sig gärna åt kickboxning.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.