Omslagsbild: Plockmat

Institution: Allt om mat
Utgivningsdatum: 2017-04-06
Recensionsdatum: 2017-04-26
ISBN: 978-91-1-307747-5

Plockmat

Att bjuda folk på mat måste inte betyda sittande bord och trerättersmiddag klockan sju. Många gånger passar det bättre att servera plockmat ­- mat som kan ätas sittandes eller ståendes, och där gästerna kan få droppa in när det passar. När antalet sittplatser, tallrikar eller timing i matlagningen inte sätter gränserna öppnas fler möjligheter till fest!

I Allt om mats Plockmat presenteras mängder av recept för stora och små tillfällen. Det kan handla om enkelt plock till inflyttningsfesten där man varken behöver bestick eller tallrikar som är svåra att hitta i flyttstöket, eller after work-hänget där maten fort måste snos ihop när man själv kommer hem samtidigt som gästerna. Men plockmat fungerar också utmärkt till nyårsminglet där man kanske hellre dansar än fastnar i en lång sittning. Vad sägs till exempel om oxfilétartar, ankleverkanapéer och ostron på fem olika sätt?

Cashewnötssnurror, miniburgare på högrev och kantarellkanapéer, grönkålspizzor och pinchos med kallrökt lax här finns mat för alla tillfällen: hemmakvällar med de närmaste, öppet hus med trädgårdsbuffé och större fester med många gäster. Recepten kompletteras med välbehövliga praktiska råd och tips: Vad kan förberedas? Hur mycket mat går åt? Hur lång tid tar maten att laga? Vad passar ihop och vad kan vara bra komplement?

Mer om författaren
163 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2017

NYHETER

Plockmat till sommarens fester!

Studentmottagning, barndop eller försommarfest med jobbet? Vi tipsar om perfekt plockmat.

Fredagsreceptet: Mer plockmat till försommarens tillställningar

Studentmottagning, barndop eller försommarfest med jobbet? Vi tipsar om bufférätter som förgyller.

Fredagsreceptet: Sommarspecial med plockmat

Under tre fredagar framöver bjuder vi på recept perfekta till studentmottagningen eller namngivningskalaset.

Se fler nyheter

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.