Och blomstren dö

Författare

Rebecka Edgren Aldén

Och blomstren dö

Svenska

2017-07-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Recensionsdag

2017-08-14

Publiceringsdatum

2017-07-24

Formgivare omslag

Emma Graves

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113077758

Antal Sidor

309

Vikt (kg)

0.475

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

142

Klimatpåverkan

497g CO2e
Papper
ca 301 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 5 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 191 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Och blomstren dö

Recensioner

”Mina förväntningar infriades alltså, och Rebecka Edgren Aldén visar att hon är en skicklig och lyhörd författare. Betyg 5 av 5”

Böcker av författaren

Om boken

Få en inblick i en modern tidningsredaktion från dess allra sämsta sida. Deadline är en spänningsroman om arbetsplatsen från helvetet.

När Anna får drömjobbet på livsstilsmagasinet Suzanna träder hon in i en värld hon tidigare bara sett på håll. Glammiga galor, gratisprylar och uppmärksamhet. Chefredaktören Diana Gray är en före detta dokusåpadiva och nu populär influencer, med stor karisma och många kändisvänner. Anna dras som i en virvelvind med i Dianas stjärnglans. Tills hon förstår att något är allvarligt fel på det nya jobbet. Redaktionen lider av en omänsklig stress och Diana ljuger och manipulerar.

Vad är det Diana till varje pris inte vill avslöja? Det hela utvecklar sig till ett spel på liv och död, och insatserna visar sig vara högre än Anna någonsin kunnat föreställa sig.

Rebecka Edgren Aldén har tidigare arbetat som redaktör på Bonnier Tidskrifter. I sin nya thriller Deadline skildrar hon en tidningsbransch i djup kris. Här finns vibbar av Djävulen bär Prada och Liane Moriartys Stora små lögner.

Läs mer

Rebecka Edgren Aldén

Deadline

Om boken

Gloria följer med sin nye pojkvän Adam till hans familjs skärgårdshus för några lugna dagar i värmen. De har helt olika bakgrund, men båda har minnen från ön Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade ett par somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv.

Hon känner sig inte helt välkommen på Ekudden, och redan första kvällen kommer hon på kant med Adams familj. Det är också något märkligt med stämningen bland öns bofasta. De är uppdelade i två läger som inte talar med varandra. Under sina promenader på ön får hon dessutom känslan av att vara iakttagen.

Allt detta väcker obehagliga minnen och frågor. Vad är det hennes mamma velat dölja under alla år? Och vad hände egentligen den där sista sommaren på ön när 16-årige Jimmy dog? En dag går Gloria förbi kollektivhuset, som stått övergivet i tjugo år. Där gör hon en fasansfull upptäckt, som hon snart förstår har med hennes förflutna att göra.

Och blomstren dö är en psykologisk thriller om mörka hemligheter, lojalitet och val på liv och död.

Läs mer

Och blomstren dö

Rebecka Edgren Aldén

Och blomstren dö

Om boken

Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare, av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig.

Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av.

En dag flyttar Klara in i huset mittemot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem. Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka?

Den åttonde dödssynden är en spänningsroman om lyckliga fasader och saker vi vill dölja, om mänskliga tillkortakommanden och fasansfulla hemligheter.

Läs mer

Den åttonde dödssynden

Rebecka Edgren Aldén

Den åttonde dödssynden

Nyheter

Foto: Caroline Tibell

30 juni 2018

Rebecka Edgren Aldéns boksommar

Nyheter