Omslagsbild: Och blomstren dö

Utgivningsdatum: 2017-07-27
Recensionsdatum: 2017-08-14
ISBN: 978-91-1-307775-8

Och blomstren dö

Gloria följer med sin nye pojkvän Adam till hans familjs skärgårdshus för några lugna dagar i värmen. De har helt olika bakgrund, men båda har minnen från ön Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade ett par somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv.

Hon känner sig inte helt välkommen på Ekudden, och redan första kvällen kommer hon på kant med Adams familj. Det är också något märkligt med stämningen bland öns bofasta. De är uppdelade i två läger som inte talar med varandra. Under sina promenader på ön får hon dessutom känslan av att vara iakttagen.

Allt detta väcker obehagliga minnen och frågor. Vad är det hennes mamma velat dölja under alla år? Och vad hände egentligen den där sista sommaren på ön när 16-årige Jimmy dog? En dag går Gloria förbi kollektivhuset, som stått övergivet i tjugo år. Där gör hon en fasansfull upptäckt, som hon snart förstår har med hennes förflutna att göra.

Och blomstren dö är en psykologisk thriller om mörka hemligheter, lojalitet och val på liv och död.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2017
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katarina Keller
Utgiven: augusti 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Mina förväntningar infriades alltså, och Rebecka Edgren Aldén visar att hon är en skicklig och lyhörd författare. Betyg 5 av 5”
Johannas deckarhörna

NYHETER

Rebecka Edgren Aldéns boksommar

Den pocketaktuella spänningsförfattaren tipsar om åtta böcker hon tycker alla ska läsa i sommar, från feelgood till dystopi.

Foto: Caroline Tibell
Se fler nyheter

Rebecka Edgren Aldén debuterade som spänningsförfattare med Den åttonde dödssynden (2015). Andra boken Och blomstren dö kom 2017. I nya relationsthrillern Deadline förläggs handlingen till en värld Edgren Aldén kan bättre än de flesta: tidningsvärlden. Hon är journalist och har lett arbetet på flera tidningar, bland annat Mama och Damernas Värld. Hon bor i Nacka.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.