Omslagsbild: Tannie Marias stora utmaning

Översättare: Mia Gahne
Utgivningsdatum: 2017-09-20
Recensionsdatum: 2017-10-09
ISBN: 978-91-1-307777-2

Tannie Marias stora utmaning

I första boken om Tannie Maria blev mrs van Harten, som hon egentligen heter, hjärtespaltsansvarig i Klein Karoos lokaltidning the Gazette. Detta ledde henne in på spåret till ett mordfall och mordutredningen ledde henne i sin tur till Ladysmiths egen kriminalkommisarie Henk Kannemeyer.

I bok nummer två har Henk och Tannie Maria blivit ett par men minnena från Marias äktenskap med Fanie gör sig påminda och Maria tvingas uppsöka en psykolog för att komma vidare. Spåren efter misshandeln hon då utsattes för har lämnat oläkta sår i själen och hon törs inte släppa Henk in på livet.

Inte nog med detta. Under Klein Karoos stora kulturevenemang i Oudtshoorn, Klein Karoos Nasionale Kunstefees, mördas bushmänfolkets talesperson Slimkat Kabbo. Sydafrikas ursprungsbefolkning har nyligen vunnit en domstolsseger över ett gruvbolag som vill prospektera för diamantbrytning på bushmännens mark och Slimkat var den som gick i bräschen för motståndet.

Psykologen råder Tannie Maria att gå med i en samtalsgrupp för personer som lider av Posttraumatiskt stresssyndrom och när en av gruppdeltagarna mördas tyder tecknen på att det finns ett samband mellan de båda morden. Så Maria bakar en Venuskaka för att får mördaren att avslöja sig.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2017

Sally Andrew, född 1967, bor i ett lertegelhus i ett naturreservat i världens fossilrikaste område, Klein Karoo i Sydafrika, med sin livskamrat konstnären Bowen Boshier och en jättestor älgantilop och en hemlighetsfull leopard. Med jämna mellanrum ger sig paret iväg på vandringar inne i det stora vildmarksområdet men tillbringar också tid vid havet i en förort till Kapstaden.

Andrew har tidigare arbetat med vuxenutbildning och har en mastersutbildning i psykologi med inriktning på våld mot kvinnor. Hon har även varit aktiv inom en rad ideella organisationer, bl.a. mot apartheid och för miljöskydd. Under en tid drev hon också ett konstgalleri innan hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på skrivandet. Tannie Marias recept på kärlek och mord är hennes litterära debut och nu kommer uppföljaren, Tannie Marias stora utmaning.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.