Omslagsbild: Samuel är mitt namn

Utgivningsdatum: 2017-08-31
Recensionsdatum: 2017-09-18
ISBN: 978-91-1-307773-4

Samuel är mitt namn

Det är i mitten av 1800-talet, en pojke föds blind och han tas om hand av en kvinna som ger honom ett namn: Samuel. Under pojkens uppväxt i norra Sverige sker så två underverk: först inser prästen i bygden att pojken har läshuvud och sedan återfår pojken på ett mirakulöst sätt synen.

Vägarna leder den begåvade studenten till Cambridge, där han blir vän med en blivande arvtagare till ett familjeimperium. Tillsammans utför de fysikaliska ljusexperiment som Samuel menar kan revolutionera världen.

Josefin Holmströms nya roman är en berättelse om mörker och ljus, om vetenskapliga upptäckter och faror, om kärlek och tro på det ofattbara.

Mer om författaren
177 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2017
”En smått mirakulös ögonöppnare”
Expressen
”Svindlande vackert och starkt poetiskt” Dan Sjögren
Norrländska Socialdemokraten
”Hon är inte bara säkert förankrad i sitt idéinnehåll, hon skriver också med ett driv som för läsaren framåt i ett lågintensivt tempo, och hennes lite högtravande stil blir sällan bara dekoration.” Annina Rabe
Svenska Dagbladet
”I sin andra roman diktar Josefin Holmström fram en lyriskt berättad historia om ljus, skuggor och mörker”. ”…en helgjuten och språkligt upphöjd berättelse med hög litterär spännkraft”.

Josefin Holmström, född 1986, är litteraturvetare och kritiker i SvD. Hon har doktorerat i engelsk litteratur vid Cambridge. För debutromanen Antarktis nominerades hon till Katapultpriset. Hennes senaste roman var Samuel är mitt namn (2017).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.