Omslagsbild: Herrgårdsfruns recept

Utgivningsdatum: 2017-10-06
Recensionsdatum: 2017-10-25
ISBN: 978-91-1-307741-3

Herrgårdsfruns recept

Livet, köket och maten

Livet för herrgårdsfrun Lina på godset Riseberga i Närke bestod inte så mycket i att virka spets och lyssna till Chopin. Snarare var det vardagens göromål som stod i fokus: matlagning, slakt, djurskötsel och linfärgning. Utifrån Linas bevarade recept- och dagbok, där rätter som bensoppa, sillmjölkskakor och pöstårta varvas med kunskap om hur segt kött kan göras mört, skildrar Linas sons sonson, författaren Olof Hedengren, hur livet gestaltade sig på en 1800-talsherrgård. En fängslande berättelse om ett kvinnoöde där 1800-talets finare kokkonst stod i centrum.

Mer om författaren
269 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017

Olof Hedengren, född 1939, har arbetat som copywriter på en rad svenska och internationella annonsbyråer med marknadsföring, information och kommunikation. Genom släktforskning upptäckte han herrgårdsfrun Lina Wigert, som är hans farfars mor, och hennes receptbok. Han har skrivit en bok tidigare, Dalarö-Västindien - boken om hur man planerar och genomför sitt livs långsegling.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.