Green Kitchen at Home

Författare

David Frenkiel

Luise Vindahl

Översättare

Eva Andreasson

Green Kitchen at Home

Svenska

2017-08-31

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Eva Andreasson

Författare

Recensionsdag

2017-09-20

Publiceringsdatum

2017-08-31

Formgivare omslag

Clare Skets

Bokinformation

Originaltitel

Green Kitchen at Home - Quick and healthy vegetarian food for every day

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

David Frenkiel

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113077246

Antal Sidor

251

Vikt (kg)

1.234

Ryggbredd (mm)

33

Höjd (mm)

261

Bredd (mm)

214

Böcker av författaren

Om boken

I Green Kitchen: Quick & Slow samlar David Frenkiel och Luise Vindahl allt de har lärt sig under åren i det gröna köket. Dessutom försöker de lösa två vitt skilda matlagningssituationer som de själva möter varje vecka: vardagarna med ont om tid och helgerna då matlagandet får ta mycket plats. Quick erbjuder smarta frukostar och mellanmål, och enkla vardagsmiddagar som inte kompromissar med det viktigaste: att vara oemotståndliga! Det är rätter som kräver lite av en, men som erbjuder mycket. Slow fokuserar på de utdragna helgmåltiderna då matlagandet blir dagens bästa stund. Här kan det handla om preppingen inför en pizzakväll med vännerna eller den stillsamma förberedelsen av ett långkok för storfamiljen.
Boken innehåller dessutom avsnitt om hur man gör smaksättare som kan lyfta vilken rätt som helst, hur man bäst förbereder sig inför veckan och mängder av tips om hur man säsongsanpassar eller ersätter med andra favoritråvaror.Green Kitchen: Quick & Slow vill kasta ljus på allt det vegetariska köket har att erbjuda, för såväl vardag som fest, och visar att varje dag i veckan är värd den godaste och bästa maten!

Läs mer

David Frenkiel, Luise Vindahl

Green Kitchen: Quick & Slow

Om boken

Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.

I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsosamma och enkla vegetariska recept för hela familjen skapade utifrån barnens smakpreferenser. Oavsett om du är vegetarian eller bara vill att familjen ska äta mer grönsaker innehåller den här boken massor av inspiration, middagsrecept, förslag på mellanmål och matlådor, roliga desserter och praktiska tips.

Till de flesta av recepten finns förslag på hur du kan anpassa rätten för vuxna så att du inte behöver laga två olika rätter. Du får också tips på hur du kan göra barnen delaktiga i matlagningen för att väcka deras intresse, något som kommer att få dem att älska vegetarisk mat.

Läs mer

Little Green Kitchen

David Frenkiel, Luise Vindahl

Little Green Kitchen

Om boken

I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tricksen och genvägarna som gör det möjligt att äta god mat varje dag. Presenterat med deras fantastiska bilder och personliga berättelser sätter boken en helt ny standard för modern vegetarisk, vegansk och glutenfri matlagning som får dig att vilja laga maten om och om igen.

Läs mer

Green Kitchen at Home

David Frenkiel, Luise Vindahl

Green Kitchen at Home

Om boken

Smoothies har de senaste åren blivit omåttligt populära då många människor letar efter ett mer hälsosamt sätt att leva. Packad med frukt och grönsaker ökar en smoothie snabbt din energi och du får i dig mängder med fibrer och en hel del värdefulla antioxidanter på bara ett kick. I Green Kitchen Smoothies delar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl med sig av 50 av sina favoritrecept med massor av nya och spännande idéer.

Först beskrivs vilken basutrustning du behöver och vilka trix som får fram det bästa i din smoothie. Sedan följer omkring 50 vete- och sockerfria smoothies alla fyllda av energi. Här finns enkla smoothies, med bara tre till fem ingredienser, före-träning-smoothies, frukostidéer, energizers, desserter och en hel del smoothies i olika lager och texturer vilket gör dem till så mycket mer än bara en drink. David och Luise ger oss också sina bästa recept på hur vi kan göra vår egen nötmjölk, nötsmör, granola och müsli.

Läs mer

Green Kitchen Smoothies

David Frenkiel, Luise Vindahl

Green Kitchen Smoothies

Om boken

David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.

Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegananpassar dem.

Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.

Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och resefotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.



Läs mer

Green Kitchen Travels

David Frenkiel, Luise Vindahl

Green Kitchen Travels

Om boken

David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras succéblogg Green Kitchen Stories inspirerar folk över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med naturliga ingredienser. I kokboken Green Kitchen Stories finns över 100 av deras läckraste favoritrecept.

Genom att kombinera vanliga skafferivaror och färska råvaror i säsong visar David och Luise hur lätt det är att laga näringsrika och välbalanserade rätter varje dag.

Lär dig att laga ört- & sparrisfrittata till frukost, ugnsbakad ört- & pistaschfalafel till lunch och siciliansk parmigiana di zucchine när du bjuder hem dina vänner på middag. Upptäck en rad olika soppor, sallader, juicer och munsbitar som är lätta att laga men som tilltalar både gom och öga.

Tack vare de fantastiska bilderna kommer denna vackra kokbok att inspirera alla att vilja laga och äta mat som är bra för både kropp och själ.

Läs mer

Green Kitchen Stories

David Frenkiel, Luise Vindahl

Green Kitchen Stories

Nyheter

Foto: Andreas Rundberg

31 augusti 2022

Våra boksläpp i september 2022

NyheterJohannes Anyuru