Omslagsbild: Prepping

Utgivningsdatum: 2017-10-16
Recensionsdatum: 2017-11-01
ISBN: 978-91-1-307710-9

Prepping

Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta

Hur länge skulle du klara dig om det blev ett långvarigt strömavbrott? Om vattnet försvann och våra bensinkort eller betalkort slutade fungera? Det finns en grupp människor som övar sig i att vara förberedda på just det: prepparna.

Samtidigt som myndigheterna uppmanar medborgarna att vi måste klara oss själva i minst 72 timmar står många av oss handfallna när elen går eller vattnet tar slut.

En preppare har bunkrat färskvatten och konserver. De riktigt seriösa lämnar staden och flyttar ut på landet till ett hus med egen brunn och större möjligheter att ta sig igenom civilisatoriska sammanbrott.

I boken får vi möta ett antal svenska preppare som delar med sig av hur de går till väga för att vara förberedda vid alla typer av katastrofer. Det är kvinnan som jobbar på UD, ensamstående mamman som preppar med barnen, pensionären som blir alltmer självförsörjande på sin odling och paret som lagrat 400 liter vatten i sin lägenhet.

Men boken är också en praktisk handbok med en mängd värdefulla tips på hur man överlever, håller värmen, lagrar vatten eller klarar sig mentalt i en kris. 

Mer om författaren
209 kr Bok - Flexband
Utgiven: oktober 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2017
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jonas Kruse
Utgiven: maj 2018

NYHETER

Klarar du 72 timmar i katastrofläge?

Trots myndigheternas uppmaningar står många av oss handfallna när elen går eller vattnet tar slut. Boken Prepping berättar hur vi kan förbereda oss.

Se fler nyheter

Anna-Maria Stawreberg är journalist och skriver för magasin och dagspress. Hon har skrivit flera böcker, bland annat om barn och föräldraskap. Hennes bok Prepping: Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta rönte stor uppmärksamhet och hon har sedan den släpptes föreläst och poddat om krisberedskap, överlevnad och den svenska prepping-rörelsen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.