Omslagsbild: Stiga sol, smälta is

Utgivningsdatum: 2017-10-13
Recensionsdatum: 2017-10-23
ISBN: 978-91-1-307648-5

Stiga sol, smälta is

I en lägenhet på sjunde våningen sitter Sayed. På ena väggen har han ett porträtt av Yassir Arafat, på den andra Per Albin Hansson. Där fantiserar han om att svenska språket inte ska föra oss längre bort från varandra, utan binda oss samman. Han reser runt och spelar i yttersta hemlighet in hur folk talar, på bussar, bibliotek, badhus. Meningarna klipper han sedan ner i sina beståndsdelar och kastar om till en ny berättelse om samtidens Sverige.

Sid har åkt till faderns hemland i Mellanöstern där han studerar arabiska, för att kunna läsa den roman hans farfar en gång skrev. Han förälskar sig i Salma, en frigjord men gift kvinna som blir hans vägvisare i staden. Han blir också vän med den fromme falafelförsäljaren Wissam, en vänskap som tar en oväntad vändning när Sid väljer att öppna sitt hjärta.

Stiga sol smälta is är en roman om jakten efter ett språk, en identitet, och att försvara sin individualitet.

Mer om författaren
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
147 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Bahari odlar en säreget mjuk och följsam prosa som inte ser så märklig ut på ytan men som ändå sjunger på djupet, och är på det hela taget en fröjd att läsa.” Petter Lindgren
Aftonbladet
”En roman av solkatter och reflexer från bussfönster och vinklade parabolantenner, Stiga sol, smälta is är en bra debut.”

Raja Bahari är född 1981 och bor i Malmö. Han jobbar som lagerarbetare. Stiga sol, smälta is är hans debutroman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.