Omslagsbild: Spegelstaden

Översättare: Jimmy Hofsö
Utgivningsdatum: 2017-09-13
Recensionsdatum: 2017-10-02
ISBN: 978-91-1-307506-8

Spegelstaden

Efter Flickan från Ingenstans och De första tolv kommer nu Spegelstaden, den avslutande delen i Justin Cronins Passagetrilogi.

En spillra av mänskligheten har överlevt den stora epidemin och klarat sig undan viralernas intåg (viraler är människor som blivit smittade av ett dödligt virus och påminner om vampyrer). De få överlevande människorna har nu bott på en skyddad plats i Texas i tjugo års tid och hunnit föröka sig och blivit några tusen.

Efter att De första tolvs skräckvälde har störtats och de viraler som tillhörde dem tillintetgjorts (seriens andra del) lever människorna i tron att viralerna utrotats och de börjar så småningom flytta från sitt säkra muromgärdade område och breda ut sig över landet. Men det finns viraler kvar som håller sig gömda och bidar sin tid. Och fadern till De första tolv, Fanning, Noll kallad, har också överlevt. Hans raseri kan endast kväsas den dag då han kan förgöra Amy, Flickan från ingenstans, i ett sista slag mot mänskligheten.

Amy har även hon smittats men vet att hon utsetts till att möta Noll i slaget mellan människorna och viralerna och hon förbereder sig nu på att utmana honom.

Mer om författaren
215 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Ett dystopiskt storverk [...] ett magnifikt vampyrepos.” Rasmus Landström
Dagens ETC

NYHETER

Justin Cronins hyllade trilogi blir tv-serie

Passagentrilogin kretsar kring en hemlig medicinsk enhet där forskare experimenterar med ett farligt virus. 21 januari får serien premiär.

Foto: FOX
Se fler nyheter

Justin Cronin, född 1962, är född och uppvuxen i New England. Han arbetar som professor i engelska vid Rice University och bor med sin familj i Houston, Texas. Speglarnas stad är den sista delen i Passagentrilogin.

Priser och utmärkelser:

PEN/Hemingway Award
The Stephen Crane Prize
The Whiting Writer's Award

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.