Omslagsbild: Kulturkoftor

Fotograf: Stellan Herner
Utgivningsdatum: 2017-09-07
Recensionsdatum: 2017-09-27
ISBN: 978-91-1-307398-9

Kulturkoftor

Livet, konsten och saker att sticka

Koftan är ett favoritplagg, inte bara för kulturkoftor! I sin nya bok följer Celia B Dackenberg en rad kulturpersoner i jakt på dolda samband, stickspår och spännande historier. Genom att sticka deras plagg närmar hon sig livsöden och kulturgärningar. Koftorna får liv och berättar om personliga tragedier, kärlek och tröst. Här finns Ivar Arosenius tröja, en rustning av ylle i den hårda tillvaro han kallar »den förbannade verkligheten«. Mitt under brinnande krig ger sig Coco Chanel ut för att hitta ett tyg som liknar vanlig stickning till sina könsöverskridande skapelser. Här finns också ingenjör Andrées medfarna tröja som räddade hans dagböcker för eftervärlden.

Kärleken till stickning löper som en röd tråd genom denna hyllning till livet och skaparkraften. Spännande läsning och stickbeskrivningar varvas med dokumentärbilder och porträtt som letats fram ur arkiven. I nytagna, smått magiska fotografier återskapar Stellan Herner stämningar och miljöer kring huvudpersonerna och deras kläder.

Mer om författaren
259 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Celia Dackenberg går på skattjakt, lever sig in i författaröden, söker livstrådar och låter koftorna berätta om kärlek, sorger och glädjeämnen. 'Kulturkoftor' är en ovanligt vacker bok.”
Gotlands Tidningar

NYHETER

Koftan är kung!

Celia B Dackenberg berättar om kända kulturkoftor, så som Kurt Cobains gubbkofta som blev det hetaste modeplagget på 90-talet.

Se fler nyheter

Lusten till färger, mönster, stickor och garn är något som Celia B Dackenberg har haft med sig ända sedan barndomen. Hon är utbildad vid Konstfack och var tidigare chefredaktör för tidskriften Hemslöjd. Hennes plagg har visats på utställningar runt om i landet och i böcker som Sparat, Ylle & Bläck, Sagornas stickbok och Kulturkoftor.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.