Omslagsbild: Tjockdrottningen

Utgivningsdatum: 2017-08-21
Recensionsdatum: 2017-09-11
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-307211-1

Tjockdrottningen

Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Carina Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Annie blir Tjockdrottningen med hela svenska folket. Programmet leds av Johanna Broman som desperat vill slå igenom och gör allt för att hålla uppe bilden av framgång fast hon sitter djupt i skuldfällan. Hon dövar sin ångest med sms-lån och shopping på nätet.

Annie dras med i mediehypen och kändiseriet. Plötsligt vill alla vara hennes vänner. Inuti känner hon sig fortfarande som en 200-kilosklump som världen ser på med avsmak, men så småningom hittar hon sig själv och den stora kärleken visar sig där hon minst anar det.

Tjockdrottningen är en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Moa Herngrens roman landar rätt i samtididen där alla kämpar med sitt förflutna, sina fasader ocd den ständiga jakten på bekräftelse.

Mer om författaren

NYHETER

Johannes Anyuru och Moa Herngren bland årets sommarpratare

”Mitt program handlar om en ängel i tunnelbanan och om döden pa Drottninggatan”, säger Johannes Anyuru om sitt program.

Foto: Hans Alm/Sveriges Radio

Moa Herngren, född 1969, är författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Allt är bara bra, tack och har därefter utkommit med Jag ska bara fixa en grej i köket, Jag skulle aldrig ljuga för dig, Hon hette Jennie samt ungdomsromanerna Homecoming Queen och Ni kommer sakna mig.  Nyligen utgav hon handboken Fältguide för Bonusfamiljen.

Moa Herngren skriver även för film och tv och är en av personerna bakom Bonusfamiljen på SVT. Tjockdrottningen är hennes sjunde roman.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.