Omslagsbild: Mitt hjärtas oro

Utgivningsdatum: 2017-09-13
Recensionsdatum: 2017-10-09
ISBN: 978-91-1-307893-9

Mitt hjärtas oro

Axel och Sara möts i början av 1900-talet. Han en gift välbärgad gift man med ett mörkt förflutet och ett sår som han döljer. Hon är en ung litteraturstudent i Uppsala som svärmar för Hjalmar Söderberg och letar efter något som ger livet en djupare mening. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv.

Deras kärlekshistoria utspelar sig i sekelskiftets Stockholm och Uppsala, idylliska villaområden och stenpalats gömmer bultande hjärtan och en oro som aldrig tycks stillna.

Malou von Sivers första roman har sin utgångspunkt i hennes familjehistoria och sommarprat från 2016. Hon sitter vid sin fars dödsbädd och försöker förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa.

Kärleksromanen, Mitt hjärtas oro, är första delen i en trilogi, en berättelse med personligt avstamp som sträcker sig från förra seklets början fram till idag.

Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2017
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malou von Sivers
Utgiven: september 2017
”Vilken lysande debut! … Det här är en otroligt vacker och välskriven roman.”
Tidningen Kulturen
”Jag tycker mycket om Malou von Sivers attityd, som är undrande och inte dömande. Efter det här kommer jag att se " Malou efter tio" med lite nya ögon. Vilken livsresa! Well done.” Åsa Christoffersson
Upsala Nya Tidning
” ... romanen står stadigt förankrad i ett Sverige i förändring, och von Sivers är en slipad berättare.” Maria G Francke
Helsingborgs Dagblad
”...romanen står stadigt förankrad i ett Sverige i förändring, och von Sivers är en slipad berättare.”

NYHETER

Malou von Sivers: ”Me too kommer jag minnas som en seger”

Författaren som i år gav ut sin andra roman minns ljusglimtar i ett 2018 präglat av klimathot och främlingsfientlighet.

Foto: Kajsa Göransson

Malou von Sivers debut nominerad till Årets bok

Mitt hjärtas oro är den första delen i en trilogi som tar avstamp i Malous egen familjehistoria.

Foto: Kajsa Göransson

Kärlek och nedärvda sår i Malou von Sivers romandebut

”Det har varit en magisk process”, säger hon om arbetet med romanen Mitt hjärtas oro som släpps i dagarna. 

Foto: Patricia Reyes
Se fler nyheter

Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd tv-profil. Hon började sin karriär på Expressen och Aftonbladet och arbetade som nyhetsreporter där i tio år. Därefter var hon med och startade svenska ELLE och senare Nyhetsmorgon, Sveriges första morgonprogram. Nu har hon sedan många år sitt eget program Malou efter tio. I sin intervjuserie Malou möter, har hon har intervjuat flera av världens stora ledare och megastjärnor, och den har rönt internationell uppmärksamhet. von Sivers har fått Stora journalistpriset.

2017 debuterade hon som författare med Mitt hjärtas oro, första delen i en trilogi. 2018 kom andra delen, OlycksbarnetInför hans blick är den sista delen i romanserien med självbiografiska förtecken om att ärva ett sår. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.