Omslagsbild: Ett mörkt kapitel

Översättare: Amanda Svensson
Utgivningsdatum: 2018-01-18
Recensionsdatum: 2018-02-05
ISBN: 978-91-1-307411-5

Ett mörkt kapitel

Vivian är en taiwanesisk-amerikansk kosmopolit som lever ett hektiskt liv Londons filmbransch. Johnny Sweeney är en femtonårig pojke, son till irländska resande, som lever i samhällets utkant. Deras vägar korsas en vacker vårdag i Colin Glen Forest Park dit hon begett sig för att vandra och han på jakt efter sitt nästa offer. Det blir Vivian som kommer i Johnnys väg, men bådas liv ska efter det fruktansvärda dådet förändras i grunden . De tvingas var och en på sitt sätt att konfrontera det förflutna.

I en suggestiv roman, som har den psykologiska spänningsromanens form men med självbiografisk botten, växlar Winnie M Lis berättelse mellan Vivians och Johnnys perspektiv såsom deras liv gestaltar sig före, under och efter våldtäkten.Det här är berättelsen om ett ögonblick som förändrar två människors liv för all framtid.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2018
65 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Winnie M Lis debutroman är skrämmande stark” /Lotta Olsson

NYHETER

En skrämmande stark debutroman

Läs ett kapitel ur författaren och aktivisten Winnie M Lis roman Ett mörkt kapitel  – en djupt gripande berättelse som hyllas av DN:s Lotta Olsson.

Se fler nyheter

Winnie M Li är författare och producent som arbetat med konstnärlig verksamhet på tre kontinenter. Hon är född i USA och utbildad vid Harvard och har tidigare bl.a skrivit reseböcker, producerat långfilmer och utvecklat projekt inom ekoturism. Winnie M Li är också aktiv med festivalen Clear Lines som syftar till att öka öppenheten kring sexualiserat våld i kvinnors nära relationer. Ett mörkt kapitel är hennes litterära debut. Winnie M Li är bosatt i London.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.