Omslagsbild: Plågsam kärlek

Översättare: Barbro Andersson
Utgivningsdatum: 2018-03-14
Recensionsdatum: 2018-04-03
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-307625-6

Plågsam kärlek

Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravnignen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?

Delias efterforskningar gör att hon börjar tvivla på att hon någonsin känt sin mor. Hade modern ett annat, hemligt liv? I takt med att Delia gräver djupare i sina efterforskningar börjar Delia minnas konstiga händelser ur sin barndom som kan ha med olyckan att göra. Genom ett antal mystiska telefonsamtal från en äldre herre sporras hon att gräva vidare och rekonstruera moderns sista dagar i livet. I sin jakt på sanningen försöker Delia samtidigt försonas med sitt förflutna och lösa upp alla känslomässiga knutar och lögner som hennes barndom präglats av.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Odile Nunes
Utgiven: mars 2018
"Mamma mia vilken roman!"
"Det finns ingen anledning för Ferrante-febern att gå ner, den fortsätter blossa i kinderna och bulta i tinningarna."
"Mycket filmisk och lågmält dramatisk i sann Ferrantestil."
"I hennes böcker är inga så ensamma som mammorna."

Elena Ferrante är född i Neapel och debuterade 1992 med kortromanen Plågsam kärlek (L'amore molesto). Tio år senare kom Dagar av ensamhet (I Giorni dell'abbandono) och ytterligare fyra år senare Skuggan av en dotter (La figlia oscura). Men det är med romansviten i fyra delar om barndomsvännerna Elena och Lila i Neapels fattigkvarter som Elena Ferrante nått internationell ryktbarhet och kommit att bli Italiens mest kända okända författarinna, eftersom Elena Ferrante är en pseudonym. Romansviten om Elena och Lila har givits ut i mer än 40 länder. TV-serien baserad på romanerna planeras som bäst.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.