Omslagsbild: Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer

Översättare: Ann-Christine Relander
Utgivningsdatum: 2018-03-07
Recensionsdatum: 2018-03-26
ISBN: 978-91-1-307656-0

Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer

På äldreboendet Aftonlunden i Helsingfors bor Siiri och Irma, två nyfikna damer i nittioårsålden. De fördriver tiden så gott det går med kortspel och kaffe och några glas rött vin eller en whiskypinne till kvällen.

Aftonlunden drivs av Stiftelsen för äldres vård och kärlek, som erbjuder ett komfortabelt boende med många servicefunktioner för äldre personer. I hyresavgiften ingår bingoaftnar och humorkvällar och mot extra ersättning varma måltider och städservice. Nu har kocken på Aftonlunden, Tero, hastigt avlidit. Visserligen är döden alltid närvarande på äldreboendet, men en ung man i sina bästa år, 35 år gammal och helt frisk? Det är något som är lurt.

Siiri och Irma tar väninnan Anna-Liisa till hjälp för att få reda på sanningen bakom Teros död. De tampas med den barska avdelningssköterskan Virpi och den överdrivet kundinriktade direktören Sinikka under sina efterforskningar. Med hjälp av Teros barndomsvän Mika tänker de avslöja vad som egentligen pågår på Aftonlunden.
 


 

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
63 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Stina Ekblad
Utgiven: april 2018

Minna Lindgren (f. 1963) är journalist och författare. Hon är i Finland känd för sina humorböcker och sina teveprogram om klassisk musik. Hon leder dessutom resor för musikintresserade. Trilogin om äldreboendet Ehtoolehto, Aftonlunden har blivit en storsuccé i Finland men är också utgiven i tiotalet länder, däribland England, Tyskland och Spanien. Idén till romantrilogin fick Minna Lindgren när hon skrev en personligt hållen artikel om sin fars sista tid i livet, för vilken hon belönades med Stora Journalistpriset i Finland 2009.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.