Omslagsbild: Livet är bra

Översättare: Anna Hörmander Plewka
Utgivningsdatum: 2018-01-18
Recensionsdatum: 2018-02-05
ISBN: 978-91-1-307894-6

Livet är bra

Max bor med frun Tina och deras tre snart vuxna söner i en schweizisk stad. Ända sedan Max och Tina blev ett par har de gjort allt tillsammans, oskiljaktiga ett bra liv. Men nu har Tina blivit erbjuden en gästprofessur på Sorbonne och bestämt sig för att bo växelvis i Paris.

Max är författare, men fördriver dagarna i sin bar med en udda skara stamgäster. Ferdinand, som har en halv tatuering på armen (eftersom han hellre vill vara känd som mannen som kom till sans efter halva vägen än som mannen med sjöjungfrun). Toni, Max hyggliga gamla lärare som fått besök av lika den hyggliga cowboyen Tom från Everglades. Miguel, bästa vännen som i penganöd börjar bråka om den uppstoppade tjuren Cubanito som hänger ovanför bardisken.

Då och då ringer Tina, eller så ringer Max henne han skäller på henne för att hon bär ballerinaskor trots att det regnar i Paris och hon beordrar honom att ska skaffa en hund. Små vardagliga ömhetsbetygelser mellan två människor som känner varandra bättre än sig själva.

Alex Capus skriver vackert och ärligt om manlig vänskap och vardaglig, livslång kärlek. En hyllning till livet.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2018

SENASTE RECENSIONERNA

”Bedårande och charmig, skriven med glimten i ögat och stor kärlek till Frankrike.”
Tara

Alex Capus, född 1961 i Normandie, är idag bosatt i Olten, Schweiz. Han debuterade 1994 med sin första samling med berättelser, Diese verfluchte Schwerkraft, och har sedan dess skrivit nio böcker, både novellsamlingar, romaner och reportage.

Hans senast utkomna böcker är Eine Frage der Zeit (2007) och Himmelsstürmer (2008). Han är översatt till femton språk. Med Léon & Louise, som blev en mycket stor succé i Tyskland, introduceras han på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.