Omslagsbild: Mördarens mamma

Utgivningsdatum: 2018-03-01
Recensionsdatum: 2018-03-19
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-308055-0
Download sample

Mördarens mamma

Hon lever ett ensamt liv tillsammans med sin son. Sonen växer upp och blir redo för livet. Så knackar två okända människor på hennes dörr. De är poliser och berättar att hennes son har mördat en annan pojke. I ett slag vänds hennes tillvaro på ända.

En mamma älskar sin son och hon fortsätter att älska honom, åker till anstalten för att upprätthålla kontakten och för att hon inte vet vad hon annars skulle göra. Vid ett av dessa besök blir hon varse att en annan kvinna är där lika ofta som hon. Trevande söker de kontakt och med tiden börjar de åka från anstalten tillsammans för att fortsätta prata på kaféer och restauranger.

Men så en dag ställs en fråga som ruckar hela jämvikten - och med ens går inget längre att ta för givet, varken det som skett eller det som kommer att ske.

Ida Lindes nya roman Mördarens mamma är en psykologisk skildring av ett undantagstillstånd och en beskrivning av den oväntade kärleken med dess oerhörda konsekvenser.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
147 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018
"'Mördarens mamma' är en roman som i all sin enkelhet visar fram livets stora komplexitet."
"... en berättelse som låter oss snudda vid och förnimma det allra värsta och ogripbara utan att inbilla oss att vi nånsin ska kunna omfamna och förstå det fullt ut."
Västerbottens Kuriren
"Det var länge sen jag läste en roman som så snabbt sög tag i mig som 'Mördarens mamma'"
Norrbottens Kuriren
"Det är mycket snyggt gjort!"

NYHETER

”Jag var nyfiken på hur nattskräcken såg ut hos andra”

Ida Lindes nya roman Mördarens mamma är en psykologisk skildring av den villkorslösa kärleken och dess villkorade konsekvenser.

Foto: Sara Mac Key
Se fler nyheter

Ida Linde är född 1980 och uppvuxen i Umeå, men bor numera i Stockholm. Hon debuterade 2006 med den prosalyriska Maskinflickans testamente. Hennes senaste roman var den kritikerhyllade Norrut åker man för att dö (2014), för vilken hon tilldelades både Norrlands litteraturpris och Aftonbladets litteraturpris.

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

We use cookies to give you the best experience on the site. By continuing, you agree that we use cookies. Ok

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.